DEBATT

Fotball:

Hvorfor svikter publikum kvinnefotballen i Norge?

Målt i antall publikummere var superhelgen en skuffelse, i år som i fjor.

Tomt: LSK jubler etter den andre scoringen til Synne Skinnes Hansen i toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og LSK kvinner på Intility Arena. Fot nesten tomme tribuner. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix
Tomt: LSK jubler etter den andre scoringen til Synne Skinnes Hansen i toppseriekampen i fotball mellom Vålerenga og LSK kvinner på Intility Arena. Fot nesten tomme tribuner. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kvinnefotballen er i kraftig vekst internasjonalt. I store fotballnasjoner som Frankrike og Spania er tribunene ofte svært godt besøkt når de beste og mest populære lagene spiller. Hvorfor får vi ikke til dette i Norge?

De siste ti årene har det opplagt skjedd en betydelig holdningsendring i offentlighetens forhold til kvinnefotball. Det er lengre enn før mellom utsagn av typen «ikke er det kvinner, og ikke er det fotball» (som feilaktig er blitt tillagt Ivar Hoff). Ada Hegerberg er en av norsk idretts største profiler, og skulle kvinnelandslaget ta seg til en semifinale i sommerens VM, vil antakelig minst en million nordmenn se på.

Økonomisk er det imidlertid en stor utfordring for klubbene at publikumsinteressen er så liten. Derfor gjøres det, med de begrensede ressurser kvinnefotballen rår over, et betydelig arbeid for å synliggjøre idretten. Tanken er i utgangspunktet god: får man stadig flere til å gå på kamp en eller annen gang, vil de få øynene opp for at det er et såpass attraktivt tilbud at de får lyst til å gå igjen. Kanskje man til og med tar med en bekjent eller resten av familien neste gang. Sakte, sakte kan interessen bre seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer