VIL STIMULERE: Rutger Bregmans konklusjon er at en minimumsinntekt vil stimulere til økt innsats. Den kan hjelpe når det gjelder å skaffe seg bolig, sosial boligbygging må økes slik at de fattigste kan få en start. Foto: NTB SCANPIX
VIL STIMULERE: Rutger Bregmans konklusjon er at en minimumsinntekt vil stimulere til økt innsats. Den kan hjelpe når det gjelder å skaffe seg bolig, sosial boligbygging må økes slik at de fattigste kan få en start. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Boka «Utopia for realister» har vakt stor oppmerksomhet:

Hvorfor tar de fattige så mange gale beslutninger?

Ny bok forsøker å gi svaret.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

London (Dagbladet): Boka «Utopia for realister» av den hollandske journalisten Rutger Bregman har vakt stor oppmerksomhet i Storbritannia med helsider i Sunday Times og The Guardian. Den viser hvordan vi kan bli kvitt uteliggerne, redusere kriminaliteten og hjelpe de fattigste gruppene, ved å gi alle en minstelønn. Han mener å bevise at utopia kan skapes nå.

Det er lenge siden en så interessant bok er skrevet. Her er det Bloomsbury forlag som gir den ut og boka kommer på norsk til høsten på Spartacus forlag.

–Vi gir den ut fordi den er så original og så velskrevet. Det er en ny måte å angripe fattigdomsproblemet på, og vil nok vekke debatt i Norge også, sier seniorredaktør i Spartacus, Gerd Johnsen. Hun forteller at forfatteren kommer til Norge i forbindelse med utgivelsen, trolig i september, og viser til at Finland har satt i gang forsøk med lønn til de fattigste i noen kommuner, det er en idé som synes å bre seg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn