Hvorfor velger vi halvbra påskekrim når vi har Netflix?

Valgfrihetens begrensninger.

PÅSKEKRIM: Etterforskeren i «Hinterland» har, som påskekrimetterforskere flest, en grei antydning til hvitt i håret. Foto: Promo
PÅSKEKRIM: Etterforskeren i «Hinterland» har, som påskekrimetterforskere flest, en grei antydning til hvitt i håret. Foto: Promo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Gla'påske! Jeg har fått en påskeinfeksjon i påskenerven under den rotfylte påsketanna mi.

Gjennom påskesmertene påskesatt jeg i går og så halvbra påskekrim på påske-tv, mens tidligere og mindre smertefulle påskehøytider svirret rundt i hodet.

Påskekrim gir egentlig mer mening som bok, tenkte jeg mens etterforskeren i «Hinterland» kavet rundt på et tomt jorde, slik briter gjerne gjør.

Noe må man fylle påskestillheten med, og tv er jo det folk gjør ellers.

Dermed bøker, når verden ligger påske-øde og man for en gangs skyld har tid og ro til å lese dem, og da gjerne krim, siden det vel er det som leses mest uansett årstid.

Så er det slik at med mindre man kjører lydbok eller kjøper flere kopier av samme roman og leser i samme tempo er bøkene en temmelig usosiale beist.

Det har alltid passa meg ypperlig - påskas fremste verdi er tross alt å være et godteri- og rødvins-påført koma, en tidslomme uten fremdrift, hvor man kan synke sammen som en saccosekk i peisvarmen og hengi seg til ensporetheten.

Slik foregår enhver perfekt påskehyttetur med familien min i nord, eller «hjem for å dø på beste vis», som jeg kaller det (fritt etter Stein Torleif Bjella).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer