Hvorfor viser de pakistansk zombiefilm?

Se trailerne fra Film fra Sør, og send spørsmål!

(Dagbladet.no): «Norges mest spennende filmfestival», kalte Dagbladets kommentator Film fra Sør, festivalen som startet opp denne uka og som varer fram til torsdag 11. oktober.

Drøyt 140 filmer står på programmet, som i år blant annet har fokus på kinesisk film.

«Curse of the Golden Flower» åpnet for eksempel festivalen.

Flere av de kinesiske regissørene som er representert på Film fra Sør tilhører den såkalte sjette generasjonen kinesiske filmskapere, skriver Inger Bentzrud i sin artikkel om kinesisk film.

En lang rekke av disse filmskaperne gjør opprør mot den etablerte femtegenerasjonen, som de mener har sviktet sitt samfunnsoppdrag med slappe publikumsfriere.

Se trailere fra et utvalg filmer i «Brave New China»-seksjonen:

«37 Uses for a Dead Sheep»

«Getting Home»

«Tuya\'s Marriage»

I år kommer det også til å bli vist et utvalg filmer der Mark Lee Ping-bing står for foto. Han kommer også til Oslo, blant annet for å bli intervjuet av fotografene John Chr. Rosenlund og Rolv Håan.

Filmer av Mark Lee Ping-bing i utvalg:

«Flight of the Red Balloon»

«In the Mood for Love»

«Tiger Cage 2»

Dokumentarer er et annet satsingsområde for Film fra Sør, og blant filmene som vises i år er «The War On Democracy» av den kontroversielle forfatteren og filmskaperen John Pilger:


«Bling: A Planet Rock»
har skapt debatt om bruken av diamanter blant amerikanske rappere, mens «Total Denial» er en svært aktuell Burma-dokumentar.

Se hele programmet til Film fra Sør her.

Har «Film fra Sør» balanse når det gjelder politisk syn som blir presentert i dokumentarfilmene? Er det viktige filmer du savner i programmet? Hvorfor så sterkt fokus på Kina i årets program?