Hyacinth på vei til Norge

LONDON (Dagbladet): Dette er en advarsel: Til sommeren har Hyacinth, alias Patricia Routledge tenkt å cruise i de vestlandske fjorder.

Men først får nordmenn glede av henne på TV-skjermen. En ny serie starter på TVNorge og i februar har BBC Prime en uke med Patricia Routledge.

- Alle samfunn har sine snobber og all sosial humor er basert på mennesker som gjør seg til og forsøker å være finere enn de er. Hemmeligheten med serien «Høy på pæra» er at den gjør narr av snobberiet, sier Patricia Routledge.

70 år

Den snobbede Hyacinth Bucket forlanger at alle skal uttale navnet på fransk, som Bouquet. Hun dirigerer ektemannen Richard, naboer og nære familie. Hun skyr ingen midler når det gjelder å møte kjendiser og selv komme i rampelyset.

Patricia Routledge fyller 70 år, og BBC markerer dette ved å sende en rekke programmer med henne på BBC Prime.

Norgesdrøm

- Jeg har lenge drømt om å reise til Norge, og nå har jeg bestemt meg for å dra på cruise langs norskekysten i år. Jeg alltid har likt Norge fordi vår skole under krigen adopterte en norsk tråler. Vi strikket varme sokker til fiskerne og sendte pakker til dem. Etter krigen kom de til skolen og takket oss for det vi hadde gjort.

SE OPP!: Fru Bucket fra Høy på pæra kommer til Norge i sommer.