Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

PÅSKEKRIM: Unge inspektør Morse

Hyggekrim med unge Morse

Oxford rystes igjen av fire forbrytelser, men heldigvis er unge Morse fortsatt på jobb. Spennende? Ikke særlig.

UNGE MORSE: Hyggelige krim med unge Morse og kollega Thursday i påsken som  fjor påske. Foto: NRK
UNGE MORSE: Hyggelige krim med unge Morse og kollega Thursday i påsken som fjor påske. Foto: NRK Vis mer

TV: «Unge inspektør Morse» gir seg ikke. Vi har tidvis fulgt nøye med på hva den akademisk anlagte Morse holdt på med før han ble den eldre og jobbet sammen med Lewis i Oxford. Og, detter følger i vante spor, feelgood-krim for dem som likte «Med hjartet på rette staden» i sin tid, selv om unge Morse ikker er riktig så hyggelig hele tiden.

Unge Morse er nostalgi, dannelse og britisk vidd i spedd doser av drap for at det skal selge og få folk til å henge med, greit nok. Denne gangen er vi med tilbake til 1967, som ble kalt «Summer of love» for mange unge verden over, men ikke helt for Endeavour Morse (Shaun Evans). Han må jobbe frakken av seg med fire forbrytelser, igjen sammen den sympatiske og skummelt hostende kollegaen, Thursday (Roger Allam). Vi lurer fortsatt på om hvorfor det ikke oppstår kjærlighet mellom Morse og Thursdays datter. De ser jo ut til å passe så godt sammen.

Unge inspektør Morse

3 1 6
13.april kl 21.20
Kanal:

NRK 1

«Feelgod-krim satt til 1967.»
Se alle anmeldelser

Det som gjør at unge Morse er verdt å følge med på er tidskoloritten og nok et gjensyn med en svunnen tid da håret begynte å bli langt og ungdommen var lei av vedtatte sannheter. Fire enkeltstående episoder sende denne påske: En forsker blir funnet drept, personer drukner, det er kalde spor og det opprørske popbandet, The Wildwood, ankommer søvnige Oxford. Dette skaper selvsagt strid mellom de konservative og de progressive. Unge og kloke Morse har nypussede sko i begge leire. Helt grei tidtrøyte i den stille uka. Ikke noe mer.

Sendes skjærtorsdag, langfredag, påskeaften og 1. påskedag