Erling Kagge Foto: Pål Nordseth / Dagbladet
Erling Kagge Foto: Pål Nordseth / DagbladetVis mer

Hyggelig brev om samarbeid i postironiens krysningsfelt

Jeg tilbyr deg muligheten til å inngå mer komplett i det idéskapende samfunnsprosjekt ved å betale alle mine regninger i et år, Erling Kagge.

Meninger

Hei Erling. Jammen fint at noen viser ansvar og engasjerer seg personlig i det statlige kunstfelt. Jeg syns bare distansene mellom prosjekt og resultat blir altfor store. Det er åpenbart at du har et ønske om å si noe om forholdet mellom kunst/kapital og definisjonsmakt ut ifra et mekanistisk-kapitalistisk verdensbilde. Men kunsten har også en reell og fysisk side i tillegg til den rent idémessige.

Derfor vil jeg tilby deg muligheten til å inngå mer komplett i det idéskapende samfunnsprosjekt ved å betale alle mine høyst reelle regninger i løpet av et år, med prosjektstart første juli. Fakturaer vil oversendes fortløpende mens kvitteringer for mat, vin og andre livsnødvendigheter vil bli oversendt for etterbetaling ved slutten av hver kalendermåned. Disse papirene står du fritt til å i etterkant disponere til egne prosjekt. For eksempel ved å få Moods of Norway til å sy en dress av dem (helst til en pris som overstiger de faktiske kvitteringene).

Prosjektet er for øyeblikket ikke støttet av Norsk kulturråd, men jeg regner med å ha gode søkersjanser til tross for manglende formell kompetanse på feltet.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.