Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hyggelig fomling

Hyggelig fomling David Schwimmer opptrer ukentlig fomlete og med hundeøyne på norske TV-skjermer i «Venner for livet». En spesialdistanse, antakelig, for Schwimmer er ikke det spøtt annerledes i «Venner og kjærester». En hyggelig film, likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske tittelen akter vel å tiltrekke seg oppmerksomhet ved å vekke assosiasjoner til det populære fjernsynsshowet. Ikke den eneste likheten mellom filmen og serien, selv om originaltittelen er «Kistebæreren». Begge handler om en vennekrets bestående av tre av hvert kjønn, med de smule forviklinger som oppstår mellom dem og i kjærlighetslivet.

Mystisk frue

«Venner og kjærester» holder i alle fall en mer dempet tone og har lunere humor enn de på TV.

Her har Schwimmer slitt seg fra sin vante gjeng for å spille Tom Thompson i debutanten Matt Reeves\' film om en ung manns kavete entré i voksenlivet, på jakt etter jobb, kjæreste og på flukt fra mor.

Fyren har på alle måter problemer med å få ut finger\'n, og gjør det heller ikke den dagen Ruth Abernathy (Barbara Hershey) ber ham være kistebærer i begravelsen til hennes sønn, Toms beste venn. Ikke at verken han eller andre i flokken husker sønnen, men skitt au. Derimot vikler fomlingen seg inn i et forhold til den mystiske fruen, alt mens den store kjærligheten dukker opp i form av Julie (Gwyneth Paltrow). Huhei hvor det går.

Sjarm og varme

Filmen har sjarm, varme og litt av hvert å humre over, og den prøver aldri å være noe annet enn en søt, liten fortelling om viderverdigheter vi har sett i andre former før. Barbara Hershey er som vanlig god. Om Schwimmer ser for seg en lysende framtid på lerretet, bør han nok utvide registeret en del. Okay, inntil videre.

Hele Norges coronakart