Fra venstre til høyre: Dave Rosser, Cully Symington, Rick Nelson, Jonathan Skibic, Greg Dulli og Jon Curley. Foto: Piper Ferguson
Fra venstre til høyre: Dave Rosser, Cully Symington, Rick Nelson, Jonathan Skibic, Greg Dulli og Jon Curley. Foto: Piper FergusonVis mer

Hyggelig gjenhør for de som har ventet tålmodig

Første Afghan Whigs-plate på 16 år.

ALBUM: Det er 16 år siden Greg Dulli har laget plate med The Afghan Whigs. Noe av tiden har han brukt til sitt andre band The Twilight Singers, i tillegg til å lage formidabel mørkemannsrock med Mark Lanegan i The Gutter Twins.

«Do to the Beast»

The Afghan Whigs

5 1 6
Plateselskap:

Sub Pop/Indie Dist

Se alle anmeldelser

«It Kills» deler det dunkle stemningsleiet med sistnevnte. Den er forsiktig søkende og tiltagende symfonisk i kulminasjonen. «Lost in the Woods» låner akkordene fra Chopins «Marche Funébre». Dystre saker med andre ord.

Hyggelig gjenhør for de som har ventet tålmodig

Men Dulli kan mer enn én øvelse. «Lottery» snur seg i retning stadionrocken med sine perlende gitarmelodier, mens «I Am Fire» er tilbakelent og perkussiv. Det kan virke som om bandet på «Do to the Beast» forsøker å oppsummere sine forkskjellige karrierestadier. Om den kan måle seg med de store dragerne er kanskje vanskelig å diskutere her og nå, men plata er helt sikkert et hyggelig gjenhør for de som har ventet tålmodig på ny The Afghan Whigs-plate siden «1965».