Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hyggelig vri

På sin reise ble kjempen Gulliver surret til bakken av små mennesker. I eventyrfilmen «Lånerne» blir den storvokste og griske advokat Ocious Potter (John Goodman) i stående posisjon viklet inn i små tråder fra små mennesker som henger i tråder fra taket.

Anmeldt av BJØRN BRATTEN

Men mens Jonathan Swifts legendariske Gulliver-historie var ment som bitende samfunnssatire, der de små menneskene var et bilde på det samfunn Swift følte han levde i, er nok «Lånerne» en mer uskyldig eventyr-variant, der de små menneskene er en slags gode nisser som lever under golvplankene våre.
«Lånerne» er nok inspirert av historien om Gulliver, men bygger på en bokserie av Mary Norton.
Den har tidligere vært gjort som TV-serie på BBC, uten at jeg har registrert at den er vist her hjemme. Nå er det altså blitt spillefilm, til og med med norske stemmer.
Hva det handler om? Den onde advokaten underslår testamentet som skal bekrefte at den gode familie Lender skal få fortsette å bo i hjemmet sitt. Han tar sikte på å rive huset for å bygge et flott apartementshus.
Det den onde Potter ikke tar med i betraktningen, er at hans ønske om å rive også berører småfolket.
Og de lar seg ikke pille på nesen. Det er begynnelsen til slutten for den onde jurist.
Med mange muntre kreative innfall, mye digitalisert fiksfakseri og hyggelig innsats fra både små og store skuespillere, er dette absolutt verdt en kinotur for hele familien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling