Hyggelig

I år har alle i Norge fått nytt etternavn, men vi later som ingenting.

EN VITS: Det er ikke lenger nok å vise at du er i godt humør. Du må sette tegn og ord på det. Hvis du drister deg til litt vennlig ironi i en e-post, må du føye til et kolon og en parentes-slutt for å flagge at vitsen din er en vits. Illustrasjon: Flu Hartberg
EN VITS: Det er ikke lenger nok å vise at du er i godt humør. Du må sette tegn og ord på det. Hvis du drister deg til litt vennlig ironi i en e-post, må du føye til et kolon og en parentes-slutt for å flagge at vitsen din er en vits. Illustrasjon: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var visst ikke nok at de viktigste og mest interessante menneskene i Norge fikk nytt fornavn. (Og merkelig nok heter de alle Farmen.) Nei da, samme år måtte alle i hele landet få nytt felles etternavn. Jeg snakker selvfølgelig om Hyggelig. Det er i hvert fall slik vi presenterer oss nå.

Nå er ikke jeg den som har noe imot språklige trender, eller trender generelt. I løpet av de siste tiårene har jeg gått på aerobic, jobbet i nærradio, kjøpt wok, vært på spa og deltatt på quiz. Jeg har skrevet sang for Afrika, startet uavhengig plateselskap, stått bak disk og laget cappuccino, forsøkt meg på standup, rundet tre Burnout-spill på PS2, knasket homøopatiske piller, vært på restaurant og spist rå reker med granbar, skrevet raptekster, tatt skikurs, tilhørt bilkollektiv og drukket kaffe av et pappbeger mens jeg spaserer. Jeg har gjort det meste unntatt å åpne en Twitter-konto. Der satte jeg en grense. Men nå har jeg tatt meg selv i å møte mennesker for første gang og kalle meg «Knut Nærum Hyggelig».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer