Hyklerne blant oss

Neglisjerer den verste dyretragedien i nyere tid.

DREPER HUSDYR: Det blir aldri fakkeltog og protester av massakrerte sauekadaver på TV, skriver innleggsforfatteren.  
Foto:  Arne Hoem
DREPER HUSDYR: Det blir aldri fakkeltog og protester av massakrerte sauekadaver på TV, skriver innleggsforfatteren. Foto: Arne HoemVis mer

DYREVERN: Etter at noen skadde pelsdyr ble vist på TV og andre massemedia, og da først og fremst i hovedstadsavisene, har den ene etter den andre av disse såkalte dyrevern- og naturvernorganisasjonene vært på banen og protesert mot pelsdyrnæringa.
 
Dyrevernorganisasjonen NOAH, med Siri Martinsen som talsperson, har også i år arrangert fakkeltog mot pels i Oslo. Også i flere andre norske byer har det vært markert motstand mot pelsdyrnæringa.
 
LA MEG med en gang ha sagt at heller ikke jeg liker å se skadde dyr som lider på grunn av skjødesløshet, men heller ikke de som lider på grunn av statlig overstyring. Enten det gjelder dyr i bur eller rovdyrmassakrerte dyr i våre utmarker.
 
Om det blir vist haugevis med massakrerte sauekadaver på TV og andre massemedia, har jeg ikke opplevd at det har vært arrangert fakkeltog i protester mot dem som er ansvarlige for å fylle vår vakre natur med rovdyr som river ihjel våre husdyr og andre levende vesener de kommer i kontakt med.  
 
HØRER VI kritiske røster fra Siri Martinsen i NOAH, Live Kleveland fra Dyrevelferdsalliansen, Lars Haltbrekken fra Naturvernforbundet og alle andre såkalte dyrevernere mot dem som er ansvarlig for disse lidelsene? Det de bedriver er regelrett hykleri. De støtter en rovdyrpolitikk som forvolder massakrer av våre husdyr, jakthunder, hjortevilstammer og tyranniserer folk i distriktsnorge som forsøker å livnære seg på en livsviktig næring.

Samtidig fordømmer de en hel næring etter å sett noen få skadde dyr på TV.

Disse dyrevern- og naturverorganisasjonene er medskyldige i dette verste dyreplageriet som foregår hver dag hele året i våre utmarker. Men de bare legger press på politikkerne og hyler om enda flere rovdyr.
 
OGSÅ SV-LEDER Kristin Halvorsen blander seg i dette hylekoret, til tross for at hennes parti i høyeste grad er medskyldig. Det er representanter fra hennes parti som vil avvikle tradisjonell beitenæring til fordel for rovdyrene.

Og flere SV-ere har gitt uttrykk for at de ønsker rovdyr over hele landet.
 
DET ER god grunn til å bli provosert over alle disse hykleriske og skinnhellige lederne i de forskjellige dyrevernorganisasjonene som reagerer så voldsomt over å se noen skadde pelsdyr i massemeda, men totalt neglisjerer den verste dyretragedien i nyere tid. Vi hører ikke kritiske røster mot dem som har ansvaret for at dette skjer. Og slett ingen protesttog i hovedstaden og andre byer.