Hyller Ari med sang

- Dette er min sang-presang til Märtha og Ari, sier Trond Viggo-Torgersen. NRK-profilen hyller prinsessen og hennes utkårede med sin nye singel.

Sangen ble spilt inn for flere uker siden, men sto først på utgivelsesplanen tidlig neste år. Da nyheten om forlovelsen mellom Märtha og Ari Behn kom klokka ni i går tidlig, bestemte plateselskapet EMI og Trond-Viggo seg for en lynutgivelse.

- Sangen handler om at man må oppdage at man er en prins før man blir det. Det er det Ari Behn har gjort. Han forsto at han selv var en prins lenge før Märtha oppdaget det, fastslår Trond-Viggo.

- Som en drøm

«Ari, det er deg jeg er glad i».

Slik lyder referenget på Trond-Viggos sang, enkelt og greit kalt «Ari». Det er en ikke-ironisk hyllest til Ari, paret og kjærligheten. Låta er en omskrevet versjon av «Mari» som Trond-Viggo skrev og ga ut i 1980.

- Det norske folk har vært inne i en periode der vi har lett etter hva som er bra og hvem vi er. Men nå tror jeg vi går inn i en ny-romantisk periode. Kongehuset har fått en ny funksjon. Med ett er de kongelige blitt et symbol på kjærlighet. Kronprinsen sier at han elsker kjæresten sin. Og nå sier Märtha at, «her er den mannen som gjør at jeg stråler». Det er jo nesten som en drøm. Märtha og Ari gir oss noe å strekke oss etter. Vi lengter jo alle etter at livene våre skal være litt viktige. I dag har jeg sagt til meg selv flere ganger at jeg må huske å si til kjæresten min at jeg er glad i henne.

Lill og Trond-Viggo gråt

Trond-Viggo brukte store deler av torsdagen til å spille inn sitt nye fredagsshow «TVT», som får premiere på NRK|1 11. januar. Men sammen med Lill Lindfors, som er gjest i programmet, tok han seg tid til å se hele pressekonferansen fra Slottet.

- Vi måtte gripe til kleenexen begge to. Lill utbrøt: «Gud så heldige dere er som har en så sterk og flott prinsesse», forteller Torgersen.

Han har truffet både Märtha og Ari ved forskjellige anledninger.

- Märtha traff jeg da jeg var barneombud. Hun er jo en forferdelig søt og flott jente. Ari hadde jeg en tøysete og hyggelig prat med på en filmfest.

- Og nå smir du mens forlovelsen er rykende fersk?

- Ja, da nyheten nådde meg i dag tidlig var det bare å hive seg rundt. Det var jo forferdelig morsomt at det kom en slik anledning. Denne sangen er min lille forlovelses-presang, sier en engasjert Trond-Viggo Torgersen.

«Ari» er første smakebit fra Trond Viggo-Torgersens første nye album på 20 år. Plata slippes i mars.

KLAPPER FOR PARET: Midt under innspilingen av sitt nye NRK-show «TVT», rakk Trond-Viggo Torgersen å gi ut sin nye «Ari»-sang i går ettermiddag. - Sangen handler om at man må oppdage at man er prins før man blir det, forteller Trond-Viggo.