Hyller Belushi

NEW YORK (Dagbladet): Ingen trodde det var mulig å lage en ny «Blues Brothers» uten John Belushi. Men Dan Akroyd brukte all sin energi til å overbevise Universal om at det var verdt å satse på prosjektet. Og han klarte det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

John Belushi døde av en overdose kokain i 1982.

- Jeg kommer aldri over tapet av John, sier Dan Akroyd.

- Jeg satt og skrev replikker for John da jeg ble oppringt av min agent som fortalte at han var død. Min første tanke gikk til Johns kone. Det var en nydelig marsdag i New York. Jeg var 29 år gammel. Vi hadde snakket om faren for at noe kunne skje. Det hadde hendt tidligere at han levde på kanten. Denne filmen er en hyllest til John.

Kultfilm

- Kritikerne sablet ned den første filmen, men den skapte seg sitt eget liv, sier John Landis og ler.

«Blues Brothers» ble en kultfilm og enormt populær over hele den vestlige verden. Slik ble den også en økonomisk suksess.

- Den første filmen ble laget da alt dreide seg om disco. Hensikten var å rette oppmerksomheten mot disse store amerikanske kunstnerne. Årets film dreier seg mye mer om gleden i musikken. Bluesen er i dag svært, svært levende, sier Landis.

- Den første filmen hadde absolutt et oppdrag. Håper denne kan bidra til at musikken overlever tusenårsskiftet, sier Akroyd

Det er røslige John Goodman «Mighty Mack McTeer» som slutter seg til Dan Akroyds «Elwood Blues» der John Belushis «Jake Blues» manipulerte i den første filmen.

- John Goodman er en flott skuespiller. Han var med i bildet hele tida da jeg skrev manus. Og han er svært forskjellig fra Jake-rollen i den første filmen, sier Dan Akroyd.

- Jeg begynte å tenke på denne filmen for drøye fire år siden. Før den tida trodde jeg ikke det var mulig å lage en oppfølger. Vi ville gjøre det på en måte som markerte John Belushis bortgang med verdighet. Jeg synes vi klarte det.

Verdens feteste

Elwood Blues slipper ut av buret og ragger opp det gamle bandet til en ny turné. Der møter de verdens feteste blues-band som var samlet én dag. Alle var der, og de som ikke kunne, eller ikke fikk, var lei seg.

- Det krevde logistikk verdig en militæroperasjon å få sammen «The Louisiana Gator Boys». Vi hadde bare én dag å filme på. Vi gikk glipp av The Rolling Stones fordi det ikke passet med akkurat den dagen. Men musikerne stilte opp fordi de likte den første filmen, forteller Akroyd.

Eric Clapton spiller gitar bak B.B. King i «The Gator Boys». Der er Boo Didley, Jon Faddis, Dr. John, Isaac Hayes, Billy Preston, Travis Tritt og en hel haug andre legender. «How Blue Can You Get»?

Elwood handler selvsagt om en ny bluesmobil, og den blir like selvsagt forfulgt av et kobbel politibiler, 54 for å være nøyaktig. John Landis krasjer dem alle sammen. Hver eneste en. De bare kommer og kommer og kommer.

- Antallet er en del av vitsen, sier regissøren som ville ha en oppsiktsvekkende stunt i filmen, og fikk det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer