Hyller Eikaas

Kunstprofessor Ludvig Eikaas varmer opp til 80-årsfesten med gode venner og nytt festskrift i bokform på stamstedet Theatercaféen. Neste helg skal 350 gjester hylle jubilanten i hjemkommunen Jølster.

Men det er en uke til. Nå foreligger boka «Sangen til Ludvig», en innbundet festtale på rim. Bak hyllesten står forfatterne Øystein Wingaard Wolf og Aage Georg Sivertsen.

- Fabelaktig bokkunst, bryter Ludvig ut og løfter glasset til skål. - Dette må være en idé som springer ut fra stjernene.

Ludvig i fokus

- Vi har bare kjent Ludvig i ti år, men han er den flotteste blant venner. En helt. Vi er hans største fans, og derfor gir vi ut denne festtalen, sier Sivertsen og Wolf.

Det er Wolf som har skrevet teksten. Sivertsen som har tittelen bokredaktør, har fotografert og skaffet illustrasjoner. Mange av fotografiene har venninnen, modellen, sølvsmeden og knivkunstneren Inger Tragethon tatt.

I forbindelse med kunstnerens 80-årsjubileum blir det gitt tre andre bøker om ham.

Persongalleri

- Det fabelaktige med Ludvig, er at han alltid byr på seg selv. Han er et galleri av mange personer, så utrolig frodig, sier Wolf.

Lørdag 21. oktober står Jølster og deler av Sogn og Fjordane på hodet. Da skjer åpningen av utstillingen «Eikaas i åtti» i Eikaasgalleriet. Kjell Bækkelund skal spille og Jahn Otto Johansen holde tale.

350 gjester er invitert til den store festen. Der skal venner og kjentfolk som Hallgrim Berg, Oddvar Torsheim, Vigleik Storaas og Kenneth Sivertsen underholde.

Ludvig Eikaas fyller 80 år 20. desember, men første trinn feiringa skjer i Jølster lørdag.