Emma Ellingsen:

Hyller endring

Nå er det mulig for Instagram-brukere å oppgi hvilket kjønn man identifiserer seg med. Modell og transaktivist Emma Ellingsen jubler over nyheten.

JUBLER: Modell Emma Ellingsen er glad Instagram har gjort det mulig for sine brukere å endre kjønn på sine profiler. Foto: Espen Solli / TV 2
JUBLER: Modell Emma Ellingsen er glad Instagram har gjort det mulig for sine brukere å endre kjønn på sine profiler. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Instagram er en av de sosiale mediene der du nå kan fortelle på profilen din om du vil bli kalt hun, han, hen eller de/dem. Det var allerede i mai det sosiale mediet gjorde det mulig for brukere i enkelte land å legge ved sitt foretrukne pronomen, skrev blant annet CBS. Nå skal denne funksjonen være tilgjengelig i Norge og resten av verden.

Det gleder modell og transaktivist Emma Ellingsen.

- Det synes jeg er veldig fint og viktig. Vi lever i et samfunn hvor ikke alle føler at de tilhører «han» eller «hun» og da synes jeg det er flott at Instagram gir folk muligheten til å definere seg slik de vil. Det viser at man har blitt hørt, sier Ellingsen til Dagbladet.

- Supertrist

Ellingsen er åpen transkvinne og og var 12 år da hun sto frem på TV som transkjønnet. I forbindelse med høstens stortingsvalg har hun fått sin egen serie om valg og politikk for unge på TV 2. I serien «Emmas stemme» møter 19-åringen, som også er førstegangsvelger, andre unge som engasjerer seg politisk.

Hun reagerer på at det fortsatt finnes politiske partier i Norge som kun mener det finnes to kjønn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer