Arve Juritzen:

Hyller gigabøter

- All honnør til Konkurransetilsynet, sier Juritzen etter varsel om 500 mill. i bøter til fire forlagsgiganter.

FORNØYD: - Det vi ser skje nå er interessant. Størrelsene på bøtene viser alvoret i saken, mener forlegger Arve Juritzen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FORNØYD: - Det vi ser skje nå er interessant. Størrelsene på bøtene viser alvoret i saken, mener forlegger Arve Juritzen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Konkurransetilsynet varslet torsdag om gigantiske bøter i størrelsesorden 500 millioner kroner til Cappelen Damm, Vigmostad & Bjørke, Gyldendal, Aschehoug og Bokbasen for ulovlig samarbeid.

Ifølge tilsynet skal forlagsgigantene ha brukt databaseselskapet Bokbasen, hvor de alle har eierandeler, for tilgang til konkurransesensitiv informasjon.

- All honnør

Forlegger Arve Juritzen har i mange år vært en sentral skikkelse i den norske bokbransjen, særlig gjennom Juritzen forlag, som han solgte seg ut av i januar 2019. Suksessen bygget han blant annet på de norske rettighetene til bøkene til bestselgerforfatteren Cecilia Samartin.

Overfor Dagbladet sier Juritzen at han er glad for at Konkurransetilsynet går bokbransjen nærmere etter i sømmene.

- All honnør til dem for å ikke gi opp og avdekke ting som viser hvordan det opereres. Det er ikke fri konkurranse når all makt er på så få hender. Det vi ser skje nå er interessant. Størrelsene på bøtene viser alvoret i saken, sier han.

Makta til de store forlagene har i en årrekke vært en kjepphest for Juritzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer