Hyller Kris med konsert og bok

Kris Kristofferson fyller 65 år i sommer, og det skal feires stort i Kvinesdal i juni. I tillegg kommer en norsk bok om den amerikanske artisten.

Fødselsdagen er 22. juni, og dagen etter stiller artister som Eric Andersen, Henning Kvitnes, Lynni Treekrem, Kenneth Sivertsen og Casino Steel på scenen for å hylle ham.

Og Svein Inge Olsen, som er ansvarlig for Kristofferson-kvelden, håper fortsatt at hovedpersonen kan dukke opp, selv om han er opptatt med innspillingen av filmen «Blade 2» i Praha.

- Men vi har tenkt oss ned for å lage et videoopptak med ham, sier Olsen.

Kristofferson-feiringen er åpningshowet under Utvandringsfestivalen, som arrangeres for 13. gang. Selv er Kristofferson barnebarn av en svensk utvandrer. Sigbjørn Nedland er konferansier for konserten, og artistlista er så lang at de fleste må nøye seg med en låt eller to - de fleste signert Kristofferson. Men det er muligheter for at konserten gis ut på cd.

Svein Inge Olsen er selv både en stor fan av og ekspert på Kris Kristofferson, og i midten av juni kommer han med boka «Kris Kristofferson - dikter, drømmer, lærer, løgner» på Genesis forlag.

- Jeg er livredd for å kalle det en biografi, jeg kaller det mer en personlig hyllest. Jeg har pratet med mange av vennene hans, sier Olsen.

kurt.hanssen@dagbladet.no