«I May Destroy You»

Hyller mensen-sex

En koagulert klump menstruasjonsblod får nettet til å koke.

HYLLES: «I May Destroy You» har fått ros fra både seere og kritikere - men én scene har fått spesielt mye oppmerksomhet. Video: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Hjemme hos Arabella ser kvelden ut til å gå strålende, sammen med en kjekk narkodealer som har blitt med henne hjem - helt til hun litt for seint innser at hun har mensen. Det som følger er en ukomfortabel, men smertefullt morsom, scene om mensen-sex, som vakler mellom det hysterisk morsomme, romantiske og pinlige med lysets hastighet.»

Slik oppsummerer Vulture en scene fra HBO-serien «I May Destroy You» som har blitt gjenstand for mye oppmerksomhet siden den ble tilgjengelig på strømmetjenesten.

Årsaken er at den i et ganske kort øyeblikk viser en klump koagulert menstruasjonsblod. «Klumpen» (eller The Clot) har nå blitt utgangspunktet for en heftig debatt i sosiale medier om framstillinger av mensen på skjermen og lerretet.

- Usynlig på skjermen

Hver dag menstruerer 800 millioner kvinner, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Likevel opplever mange at det skorter på representative og fordomsfrie framstillinger av mensen på film og TV.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer