WEEKLYLEAKS: - Jeg har to kofferter med kassetter av stor musikkhistorisk verdi. Opptak jeg gjorde da jeg var lydmann på 80-tallet, sier Martin Hagfors, som legger dette ut på sitt nettsted. Foto: Anders Grønneberg
WEEKLYLEAKS: - Jeg har to kofferter med kassetter av stor musikkhistorisk verdi. Opptak jeg gjorde da jeg var lydmann på 80-tallet, sier Martin Hagfors, som legger dette ut på sitt nettsted. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Hyller sin kvinne

Martin Hagfors synger kjærlighetssanger til samboeren, NRK-kjendisen Kari Slaatsveen.

Trubadur og låtskriver Martin Hagfors hyller samboeren, radioreporter Kari Slaatsveen, med to kjærlighetslåter på sin nye plate.

Mange liker Kari Albumet har fått tittelen «I Like You», som også er navnet på en av kjærlighetserklæringene.

Men han er ikke alene om å like Kari Slaatsveen, for hun er en meget populær radiorøst i NRK-universet.

- Jeg har en kjærlighetshistorie til på plata, den heter «A Voice Dipped in Honey», sier Hagfors.

Honningstemmen Første vers går så her: «My baby has a voice dipped in honey/Sweeter than the month of May/She plays with pause and rhythm/Pause and words begin to sway».

Og alle som kjenner Kari Slaatsveen fra programmer som «Englefjes» og «Helgeland» på NRK P1, må vel være enig med Hagfors her.

- Jeg er blitt en voksen mann som har mange ting på hjertet. Har opplevd mye og gjør mine refleksjoner, sier 51-åringen.

Pophåndverk På plata tar han for seg temaer som opptar ham. Flyktningproblematikken og overvåkingen i samfunnet.

- Vi blir overvåket, all digital trafikk blir lagret og folk stiller ingen spørsmål. Vi er naive dersom vi tror at dette ikke vil bli misbrukt, sier Hagfors.

«I Like You» er et skikkelig stykke pophåndverk. Melodiene er gode og plata stråler av tidløse tablåer. Og i motsetning til mye tvilsom engelskspråklig norsk musikk, kan Hagfors ordlegge seg.

Weeklyleaks.net Han har brukt lang tid på plata, som er produsert av Lars Horntveth. Han beskriver prosessen som maling som må tørke lenge mellom hvert strøk. Denne gangen har Hagfors lagt på mange strøk - for å oppnå god holdbarhet.

KJÆRESTEN: Martin Hagfors synger om sin kjærlighet til samboeren Kari Slaatsveen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
KJÆRESTEN: Martin Hagfors synger om sin kjærlighet til samboeren Kari Slaatsveen. Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer

- Men man må også ha en hobby. Min er å legge ut musikk på nettstedet weeklyleaks.net, sier han.

Martin Hagfors jobbet noen år på 80-tallet som lydtekniker i USA, og har mange konsertopptak på kassett - av folk som John Lee Hooker, Townes van Zandt, Mick Taylor, John McLaughlin, Tracy Chapman og Jan Garbarek - for å nevne noen.