Anmeldelse: Miley Cyrus - «SHE IS COMING»

Hyller sin vagina og narkotikatolker Wu-Tang Clan

Miley Cyrus' nye EP er resultatet av like deler hedonisme og hastverk.

Foto: RCA Records
Foto: RCA RecordsVis mer

«SHE IS COMING»

Miley Cyrus

3 1 6

Pop Rap

Plateselskap:

RCA Records / Sony Music

«Miley returnerer til klubben med hedonisme og hastverk.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Med tanke på utviklingen fra uskyldig Disney Channel-stjerne til frittalende narkotika-entusiast med en svært offentlig klesfobi, skulle kanskje et sammenbrudd a la Britney Spears og Demi Lovato også ha ligget i kortene for Miley Cyrus.

Men den gang ei.

Ikke bare har sangeren kommet seg helskinnet gjennom den verste trassperioden med vettet og karrieren i behold, hun giftet seg også nylig med sitt livs store kjærlighet, Liam Hemsworth, etter at de to stjernene fant sammen igjen i 2016.

Foreviget gjennom singelen «Malibu» var gjenforeningen en retur til roligere rammer etter noen år med tunge-bonanza og opprørske tendenser.

«SHE IS COMING» – den første av tre EP-er dette året – viser likevel at Miley ikke har planer om å slå seg til ro som en anonym husmor med det aller første. Strategisk frontet på coveret av Sex Pistols’ «Never Mind the Bollocks», viser 26-åringen at hun fortsatt lever livet som en rockestjerne, og gjør et poeng av å ikke vise anger for sitt utsvevende og rusforherligende liv («I'm a little bit unholy / So what? So is everyone else»).

Soundmessig er vi i stor grad tilbake i det urbane «Bangerz»-landskapet, men dessverre matcher ikke det musikalske innholdet hennes for så vidt underholdende frigjorte attitude.

Låter som «The Most» og «Mother’s Daughter» kommer og går uten nevneverdig inntrykk, mens hun deler teknisk pinlige raplinjer med dragqueen-legenden RuPaul på den slitsomme vaginahyllesten «Cattitude».

Av de seks låtene er det egentlig bare hennes Ghostface Killah-gjestede narkotika-anthem «D.R.E.A.M.», med sin flipp på Wu-Tang Clan-klassikeren «C.R.E.A.M.», som står ut i mengden. Sporet er til gjengjeld en skikkelig godbit (hvor Miley blant annet utnytter muligheten til å rime molly med gudmoren Dolly), men selvsagt ikke nok til å bære utgivelsen alene.

.