Hylles allerede for Steve Jobs-rollen

Apple-grunnlegger: - Det føltes som å virkelig se ham.

HYLLES: Michael Fassbender i rollen som Steve Jobs i filmen med samme navn. Foto: Universal / NTB Scanpix
HYLLES: Michael Fassbender i rollen som Steve Jobs i filmen med samme navn. Foto: Universal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En av de store godbitene under filmfestivalen i Telluride i Colorado har vært en førpremiere på regissør Danny Boyles «Steve Jobs», filmen om nettopp Apple-grunnlegger og kulthelt Steve Jobs.

Jobs, som tapte kampen mot kreften i 2011, portretteres i filmen av skuespiller Michael Fassbender. Ferske anmeldelser av filmen trekker fram Fassbenders prestasjon som en sterk Oscar-kandidat, men roser også Boyles regijobb og manuset, ført i pennen av geniforklarte Aaron Sorkin («The Social Network», «West Wing»).

- Som å se ham i virkeligheten Jobs' medgrunnlegger av Apple, Steve Wozniak, har også uttalt seg positivt, og mener den kommende filmen går «Jobs» fra 2013, med Ashton Kutcher i tittelrollen, en høy gang:

- Jeg så en tidlig versjon, og da føltes det som jeg virkelig så på Steve Jobs og de andre involverte, det føltes ikke som skuespill. Jeg må rose Danny Boyle og Aaron Sorkin for å treffe så bra, sier Wozniak til Deadline.

I filmen er det for øvrig Seth Rogen som gestalter rollen som Steve Wozniak. Kate Winslet spiller Apple-medarbeider Joanna Hoffman.

- Gripende Deadlines anmelder mener filmen har en «gripende» historie, og skriver:

- Et naturlig sidestykke til Sorkins oscarvinnende «The Social Network»-manus, men enda mer effektivt (...) Michael Fassbender leverer en blendende skuespillerprestasjon.

Hollywood Reporter sparer heller ikke på lovordene.

- Førsteklasses skuespill - Fassbender utnytter de mange sjansene han får til å stråle, og Winslet og Rogan leverer også enestående scener, skriver nettstedets anmelder.

«Jobs» har planlagt norgespremiere i januar 2016.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer