Hylles av alle

STAVANGER: Først ros fra filmkritikere landet rundt, deretter premiere og fest hjemme i Stavanger. I går var det gøy å være filmskaper fra Mongoland.

-En dag i godhetens tegn. Dette tar helt av, sier en tydelig rørt regissør Arild Østin Ommundsen.

Det er fredag kveld, og premieren på «Mongoland» er nettopp overstått. En fullpakket sal 5 på Stavanger-kinoen har klappet og hoiet seg gjennom rulletekstene og oljebyens kulturelite står i kø for å gratulere. Litt av et høydepunkt for en film som måtte kriges gjennom kinosystemet.

Tårer

Hovedrolleinnehaver Kristoffer Joner tørket våte kinn på vei ut fra jubelstormen.

-Latter og tårer. Jeg er bare takknemlig og glad, sier Joner.

Filmgjengen fra Stavanger har fått alt fra terningkast fire og oppover, og masse skryt fra kritikerne. I går kveld fikk Arild Østin Ommundsen også edle drikkevarer.

-Wow! Ekte sjampis! Men kor e kånå mi??? utbryter når han får en polpose stukket i favnen. Premierefesten er rett rundt hjørnet.

For en gangs skyld skal ikke filmgjengen gå på sitt faste vannhull, Cementen, som også er med i filmen. I går ble stampuben for liten.

FESTKLARE:Arild Østin Ommundsen, Gro Elin Hjelle og resten av "Mongoland"-gjengen fikk stående ovasjoner under premieren i Stavanger i går kveld. Og så bar det rett til fest.