Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hylles av Harald Eia

- «Torsdag kveld fra Nydalen» kan bli så store som de vil.

NYE IKONER:  Odd-Magnus Williamson, John Brungot, Henrik Thodesen, Else Kåss Furuseth, Morten Ramm, Guri Solberg (gjest) og Henriette Steenstrup har knallsuksess med "Torsdag kveld fra Nydalen". Foto: TV 2
NYE IKONER: Odd-Magnus Williamson, John Brungot, Henrik Thodesen, Else Kåss Furuseth, Morten Ramm, Guri Solberg (gjest) og Henriette Steenstrup har knallsuksess med "Torsdag kveld fra Nydalen". Foto: TV 2 Vis mer

Da «Torsdag kveld fra Nydalen» startet opp våren 2009, la ikke Henrik Thodesen skjul på at de var inspirert av «Saturday Night Live».

Den gangen var gjengen redd for å legge lista for høyt, men med et stadig økende seertall, som endte opp med et snitt på over 400000 i vårens sesong, kan gjengen endelig koste på seg litt selvsikkerhet.

- Til tross for hva mange sier, er man jo opptatt av seertall. Det er en bekreftelse på at vi stadig blir bedre. Vi er et feelgood «Saturday Night Live»-show, og jeg syns vi har lykkes med det, sier Morten Ramm.

Så bra har det gått med programmet, at norske humorprofiler nå tror «Nydalen»-medlemmene kan nå så langt de vil.

Akkurat som «Saturday Night Live»-gjengen.

- På sitt beste er de både tøysete og smarte på samme tid. Det er litt av den samme tradisjonen som «Saturday Night Live», sier humorkonge Harald Eia.

HYLLER NYDALEN-GJENGEN:  - Kan bli så store som de vil, sier Harald Eia. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
HYLLER NYDALEN-GJENGEN: - Kan bli så store som de vil, sier Harald Eia. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer

- Ved siden av «Nytt på nytt» har de det morsomste programmet for tida. De kan bli kjempestore, og det finnes ingen grenser for dem.

- God stemning Å bli sammenliknet med «Saturday Night Live» er ikke hverdagskost. Det amerikanske suksesshowet har gått på TV siden 1975, og vunnet en drøss med priser. En rekke av Hollywoods største profiler har også vært innom showet på vei mot stjernestatus, deriblant Will Ferrell, Chevy Chase og Robert Downey Jr.

Eia tror suksessoppskriften til «Nydalen»-gjengen er deres hyggelige tilnærming til humor.

- De har i større grad enn oss dyrket den gode stemningen. De er likendes typer, mens vi har vært litt de som sitter bakerst i klasserommet.

Eia har tidligere skrytt mye av Morten Ramm, og legger ikke skjul på at om det hadde vært opp til ham, hadde Ramm endt som hans NRK-kollega for lenge siden.

- Kunne du tenkt deg å rekruttere denne gjengen til selskapet ditt Funkenhauser?

- Ja, så klart. Alle disse er kjempebra folk, vi har bare sett begynnelsen. Vår dør står alltid åpent, men det hadde vært illojalt overfor sjefen deres Thomas (Giertsen) å kontakte dem.
- Steinflinke Elina Krantz startet opp Stand Up Norge i 1997, og kjenner igjen et godt humortalent når hun ser det. Krantz tror også «Nydalen»-gjengen oppleve like stor suksess som «Saturday Night Live»-talentene.

- Det tror jeg så absolutt de har potensial til. De er steinflinke, og det kan bare gå én vei, sier hun.

En annen som har god peiling på TV og humor er Klaus Sonstad, programleder for «Komiker i arbeid». Han er «blodfan».

- Jeg syns de har greid å tilføre norsk humor noe nytt. Programmet minner om en blanding av «Saturday Night Live» og «Mad TV», sier han.

- Dritkult For Morten Ramm betyr det mye å høre ekspertenes dom.

Likevel vil ikke han ikke sette seg for høye mål.

- Dette er ikke en konkurranse. Vi har frie tøyler til også å kunne gjøre andre ting, og det er bra, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media