OVER 900 METER: Det loddrette stupet på fjellet El Capitan i nasjonalparken Yosemite i USA har vært et mål for klatrere i årevis. Men aldri har noen klatret denne fjellveggen alene uten sikring, før Alex Honnold gjennomførte den spektakulære ferden. Foto: National Geographic
OVER 900 METER: Det loddrette stupet på fjellet El Capitan i nasjonalparken Yosemite i USA har vært et mål for klatrere i årevis. Men aldri har noen klatret denne fjellveggen alene uten sikring, før Alex Honnold gjennomførte den spektakulære ferden. Foto: National GeographicVis mer

«Free solo»

Hylles for en av tidenes klatrebragder

Alex Honnold (33) måtte bruke to år på å forberede seg for ikke å være livredd da han klatret fjellet El Capitan uten hjelpemidler.

Den fryktløse eventyreren Alex Honnold (33) har de siste tjue årene tatt sjanser som mange av oss ville vurdert som intet mindre enn livsfarlig.

Men han ser ikke selv på arbeidet sitt på den måten. Han reduserer sine evner ned til kunsten å vise seg fram, og grundige forberedelser. Helt siden hans majestetiske klatring opp det over 900 meter høye strekket av El Capitan i nasjonalparken Yosemite, har folk opphøyet ham til en gud, noe han selv nekter for. Før han ble berømt, var han alt annet enn det; en selverklært «dropout» fra forstedene som levde en nesten hjemløs tilværelse. Men i løpet av 20 år har han blitt selve bildet på idretten friklatring, som i bunn og grunn er å klatre uten hjelpemidler.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøvetilbud*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/mnd) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(8,3 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 8,3 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

ÅR

60% rabatt*

318 kr

(0,87 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 318 kr per år. 0,87 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795kr/år)når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (99kr/måned) (795kr/år).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.