New York Times:

Hylles: - Har vi sett liknende

The New York Times omtaler Oslo som en reformert og særegen reisedestinasjon med et mangfoldig mat- og kulturtilbud. Reiselivsjournalist Odd Roar Lange mener byen har fått et nytt ansikt internasjonalt.

OMSKAPT: Oslo by beskrives som en reformert og særegen kulturby i The New York Times. Foto: Heiko Junge / NTB
OMSKAPT: Oslo by beskrives som en reformert og særegen kulturby i The New York Times. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Har vi sett liknende? At en by har omskapt seg selv så raskt, eller så grundig?»

I en reiselivsartikkel i The New York Times, en av verdens største aviser, blir Oslo by trukket fram som et av reisemålene potensielle turister burde notere seg for 2023.

«Før pandemien hadde Oslo en plan om å omskape seg selv til en ledende kulturdestinasjon, nå kan den fulle effekten av transformasjonen føles.»

I den siste av en serie reiseartikler kalt «36 timer i», beskriver avisgiganten den norske hovedstaden som en bemerkelsesverdig mat- og kulturdestinasjon.

Odd Roar Lange er mangeårige reiselivsjournalist og er tilknyttet Dagbladets DinSide. Han mener at byen fortjener oppmerksomheten.

I VERDENSKLASSE: Reiselivsjournalist Odd Roar Lange mener Oslo kan tilby et mat- og kulturliv i verdensklasse. Foto: Privat/Arkiv
I VERDENSKLASSE: Reiselivsjournalist Odd Roar Lange mener Oslo kan tilby et mat- og kulturliv i verdensklasse. Foto: Privat/Arkiv Vis mer

- Reiselivet har blitt veldig mye bedre, Oslo har nå blitt en framtredende turistdestinasjon i internasjonal sammenheng.

- Mange av turistene kommer selvsagt fremdeles hovedsakelig på grunn av fjordene og naturen på Vestlandet og i nord, men nå kommer det mange til Oslo også.

- Kulturtilbud i verdensklasse

Reiselivseksperten har skrevet flere bøker og artikler som oppfordrer nordmenn til å reise i eget land. Han peker på et økt kulturtilbud som noe av grunnen til at Oslo nå har blitt en mer ettertraktet reisedestinasjon.

- Vi har fått hoteller i verdensklasse, som det nyåpnete Sommerro, og gode restauranter, som Maaemo. Det er tilbud mange turister liker veldig godt.

- Museer som Munch og nasjonalmuseet betyr også mye, uansett om man liker utseendet eller ikke. For selv om man kanskje ikke kommer til Norge bare for å dra på museene, så gir det flere muligheter når man først er her.

Verdensklasse koster

I artikkelen «36 timer i Oslo», har The New York Times satt sammen et utvalg av ting turister kan gjøre under et opphold i hovedstaden. Men det er ingen tvil om at det ville kostet å følge hele lista.

- BESØK BETTONGBOKSEN: Blant attraksjonene anbefalt av The New York Times toppet det nye nasjonalmuseet listen Foto: Annika Byrde / NTB
- BESØK BETTONGBOKSEN: Blant attraksjonene anbefalt av The New York Times toppet det nye nasjonalmuseet listen Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

- De har jo satt sammen en skikkelig toppliste her, de har virkelig valgt fra øverste hylle. Det hadde blitt fryktelig dyrt å skulle gjøre alt på en tur, forteller Lange.

Blant tilbudene som trekkes fram restaurantene Savage og Bar Amour, der en meny vil koste deg fra tusen kroner og oppover, uten drikke. Avisa anbefaler leserne å overnatte på blant annet Sommerro (3900 kr natta for et dobbeltrom), eller Amerikalinjen (1900 kr natta).

RYKTESPREDNING: Flere hevder at folk har blitt neddopet med Hiv-infiserte sprøyter den siste tiden ved flere utesteder i Oslo. Reporter: Anabelle Bruun / Video: Frank Karlsen Vis mer

Reiselivsjournalisten mener at det er lurere å gjøre en eller to ting om gangen, i stedet for å ta alt på en tur.

- Man kan jo gjøre en ting i år og en annen ting neste år, man må jo ikke gjøre alt på 36 timer! Og for oss som bor her, så kan vi spre det ut litt mer.

- Stolte av Oslo

Lange mener nordmenn burde være stolte over at hovedstaden vår nå har blitt en turistperle.

- Vi har et levende sentrum. Folk i Oslo er stolte over det, nordmenn generelt er stolt av det, og utenlandske gjester liker det.

Han sier også at mindre biler i sentrum har forbedret situasjonen.

- Mange har sutret over at mye av Oslo sentrum har blitt bilfritt, de mente det ville føre til byens død. Men det har vel blitt motbevist en gang for alle. Det har ført til et mer yrende liv og folk koser seg mye mer nede i byen. Det er helt topp!

- Veldig stas

Lange mener det betyr mye for Oslo å bli nevnt på en slik liste.

- Klart det er veldig stas for Oslo by og de som bor her å bli trukket fram som en framtredende reisedestinasjon. Ikke minst betyr det mye for de som jobber innenfor reiselivet i byen, forteller han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer