Hylles i Danmark, gikk av scenen i Norge

Neste uke er Frank Ocean klar for Hovefestivalen.

NY SJANSE: I fjor gikk Frank Ocean av scenen under Øyafestivalen, i går ble han hyllet av dansk anmelder. Neste uke er han klar for Hove. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
NY SJANSE: I fjor gikk Frank Ocean av scenen under Øyafestivalen, i går ble han hyllet av dansk anmelder. Neste uke er han klar for Hove. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Under fjorårets Øyafestival var det flere hundre publikummere som gikk skuffet hjem, da Frank Ocean, et av de mest omtalte R&B-navnene de siste to årene, måtte avslutte konserten.

Ocean rakk bare å fullføre fire låter før han forlot scenen i Middelalderparken på grunn av «akutt sykdom».

Terningkast 5 Siden den gang har ikke verdensstjerna besøkt Norge. Men skal vi tro danske Berlingske lyder det godt før Ocean neste uke gjester Norge igjen. I går kveld stod Frank Ocean på scenen i København og han fullførte konserten med glans.

«Forførende Frank Ocean sang sjelen ut i København», skriver anmelder Af Michael Gaunt, som ga Ocean terningkast fem.

Og fortsetter:

«Med diskré sjarm og sin formidable stemme bekreftet r&b-kometen, Frank Ocean, sin posisjon som en av de mest lysende stjernene.»

R&b-yndlingen har tidligere skrevet låter for John Legend og Justin Bieber, før han fikk sitt store gjennombrudd med låta «Swim Good» i 2011.

- Full pakke 25-åringens siste plate «Channel orange» fikk anmeldere til å trille femmere og seksere, og han mottok også flere priser for albumet i 2012. «Channel orange» ble også kåret til 2012s beste album av Dagbladets musikkredaksjon.

Neste uke er Ocean klar for å trollbinde publikum på Tromøya under årets Hovefestival.

- Vi er veldig fornøyde med å ha booket Frank Ocean. Han er ikke en lett mann å få tak i, og det er mange om beinet, fortalte bookingsjef ved Hovefestivalen, Toffen Gunnufsen til Dagbladet tidligere i år.

Presseansvarlig for Hovefestivalen, Gaute Drevdal, er sikker på at Ocean vil innfri publikums forventinger neste uke.

- Jeg er veldig sikker på at han vil innfri forventningene. Han har med seg et formidabelt lag med musikere og dansere, så dette blir full pakke, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Dette tror jeg vil bli noe helt annet enn hva det norske publikum har sett før.

- Du er ikke redd for at Øyahendelsen skal skje igjen?  

- Nei, det er jeg ikke. Det var en av de første konsertene han gjorde og nå har han fått et solid team rundt seg. I tillegg har han fått flere erfaringer som liveartist siden Øya.

Stod fram Bare noen uker før han skulle spille på Øyafestivalen i fjor stod Ocean fram som homofil. På sin egen blogg skrev han et åpenhjertig brev på sin egen blogg.

Her fortalte han blant annet om sin første kjærlighet som var et forhold til en gutt, og avsluttet brevet med at han følte seg fri.