Hylles i Sverige

Og nå gjør svenskene eierskap på Karl Ove Knausgård.

ROSES: Karl Ove Knausgårds nyeste bok får skryt også i Sverige. Den svenske anmelderen Arne Melberg mener at Knausgård nærmest er som adoptert til söta bror. Foto: Anders Hansson / Forlaget Oktober
ROSES: Karl Ove Knausgårds nyeste bok får skryt også i Sverige. Den svenske anmelderen Arne Melberg mener at Knausgård nærmest er som adoptert til söta bror. Foto: Anders Hansson / Forlaget Oktober Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I morgen er det ei uke siden Karl Ove Knausgårds «Min kamp. Sjette bok» ble lansert. Anmeldelsene lot ikke vente på seg, og nå følger svenskene etter.

Svenska Dagbladet er først ut, og anmelder Arne Melberg er godt fornøyd med det han leser. Han sammenlikner Knausgård med Marcel Proust flere steder i teksten, og beskriver den første delen av boka som «nesten magisk».

Nytt opplag «Min kamp. Sjette bok» er delt inn i tre deler. Den midterste tar for seg Adolf Hitlers liv og virke, hvor Knausgård blant annet sammenlikner seg selv med Hitler.

Melberg mener Knausgård ikke er helt på høyden i det over fire hundre sider lange innskutte essayet i den 1120 sider lange romanen:

 «/.../ essay-delen er moderat interessant: man lurer på hva Hitlers kamp har med Knausgårds kamp å gjøre, hans prosa mister fart når refleksjonene ikke lenger forankres i hverdagen uten den tilmålte egenverdien. I avslutningsdelen savner jeg den reflekterte distansen», skriver Melberg.

Førsteopplaget av «Min kamp. Sjette bok» var på 25 000 eksemplarer. Nå har forlaget Oktober bestilt et nytt på samme antall, og totalopplaget er nå oppe i 50 000 eksemplarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer