Hylles med norsk biografi

Når Bob Dylan fyller 60 år 24. mai, kommer det for andre gang ut en norsk biografi om det musikalske geniet. NRK-mannen Petter Myhr (43) har skrevet «Bob Dylan - jeg er en annen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den er på en måte både en biografi og en albumguide. Den er strukturert omkring alle de offisielle plateutgivelsene. Først kommer et kapittel om albumet, så skriver jeg et lite stykke om hvert eneste kutt.

Jeg har ikke med så mange faktiske opplysninger, som f.eks. hvem som spiller hva, for det er for spesielt interesserte. Jeg velger heller å skrive om det som er mest interessant for hvert album, og det er lurt når du skriver om en som har holdt på i så mange år som Bob Dylan, sier Myhr.

70-tallet

- Hvor lenge har du vært opptatt av Dylan?

- Siden midten av 70-tallet. De første platene jeg hørte med ham var «Blood On The Tracks» og «Desire», men den sterkeste opplevelsen var nok helt personlig. Jeg hadde en engelsklærer på ungdomsskolen som hadde med spolebånd og spilte «New Morning» med Dylan. Jeg husker fortsatt lukta i rommet, hva slags vær det var ute, fargen på pulten. Da skjønte jeg at det fantes en verden utenfor de murene der, minnes Myhr.

10 bøker om Dylan

Clinton Heylin: «Behind the Shades Take Two» (2000)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer