Hyllest til dypt savnede kunstnere i Trondheim

Wandrups utvalgte: Konsert på Litteraturhuset torsdag kveld.

PIANIST I SÆRKLASSE: Egil Kapstad, som døde i fjor sommer, var kjent som en av de største innen norsk pianojazz gjennom en mannsalder. Foto: Fredrik Wandrup
PIANIST I SÆRKLASSE: Egil Kapstad, som døde i fjor sommer, var kjent som en av de største innen norsk pianojazz gjennom en mannsalder. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Jazzpianisten Egil Kapstad døde i fjor sommer. I morgen kveld blir han hedret under en konsert på Litteraturhuset i Trondheim. Konserten vil samtidig bli viet tre Trondheim-kunstnere som er gått bort i løpet av de siste månedene, forfatteren Fredrik Skagen og musikerne Asmund Bjørken og Ove Stokstad.

Bare noen dager før Egil Kapstad døde, fikk han besøk i sitt hjem i Kristiansand av sine nære venner bassisten Bjørn Alterhaug og saksofonisten John Pål Inderberg. De spilte komposisjonen «Til Egil» for ham, et verk som vil bli framført under morgendagens konsert.

Jan Erik Vold vil lese et nyskrevet dikt til sin kjære kamerat og musikalske følgesvenn. Diktet ble framført for første gang i Horten rett før påske. Fløytisten Maiken Mathisen Schau vil spille «Lanterna Arctica», en fløytesole Kapstad skrev spesielt for henne, som er med på et av Kapstads hovedverk, det mektige «Wolfvoices» (2003).

Egil Kapstad hadde et nært forhold til Trondheim, som han alltid kalte Nidaros. Fredrik Skagen var en av byens mest markante forfattere gjennom en årrekke. Trondheims frodige musikkliv ble beriket av Asmund Bjørken og Ove Stokstad, som begge gikk bort i februar i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer