Hyperstate for de hippe

Oppstemte og danseklare ungdommer sto i kø da Hyperstate åpnet i kveld. Bare mager, syltrange antrekk, knallfarget hår og sjokkfarget sminke krydret køen utenfor Oslo Spektrum. Rundt 5500 mennesker er ventet til arrangementet.

For skal du på Hyperstate bør du skille deg ut. Og da hjelper det ikke å ta på seg finbuksen. 3500 billetter er solgt, og rundt 2000 ytterligere ventes solgt ved døren. En stresset Norén men fornøyd Torje Norén i arrangørgruppa Dup the Universe hadde alt under kontroll:

- Dette blir bra! Jeg fikk en forsmak da vi avviklet Hyperstate i Danmark i går, sa

Glemte beviset

Gjennomsnittsalderen for publikum på Hyperstate ligger på 18 år, og aldergrensen er 16 år. Og det var stort sett de yngste som hadde tatt turen til Spektrum allerede i 20-tiden.

- Jeg har glem 'legget', sukket Cecilie Tokerud (16). Sammen med Håvard Pettersen (17) trippet hun nervøst forann inngangen og registrerte at alle ble spurt etter aldersbevis.

- De har blitt mye strengere, sa Håvard. Han deltok første gang på Hyperstate da han var 14 år, og har dermed fått med seg alle de fire Oslo-showene. De to gledet seg særlig til å høre svenske Antiloop og Astral Projection.

Jobbet hardt

Jon Peder (17) var en av de som hadde jobbet lengst forann speilet. Han hadde tredd ståltråd i alle flettene for å få dem til å stå rett opp.

- Jeg gjør det for å bli lagt merke til, sa han ubeskjedent. Også han mente gruppa Antiloop var høydepunktet.

På toppen av plakaten for de fleste står nok likevel rapveteranene Run DMC og DJ-stjernen Armans van Helden fra New York.

FORVENTNINGER</B> Jon Peder (øverst) hadde jobbet hardt med ståltråd for å få flettene til å stå rett opp. Cecilie Tokerud og Håvard Pettersen (under) gledet seg mest til å danse.