Glad: Det går veien for Margaret Berger for tida. Nå for hun også skryt av den britiske storavisa The Guardian.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Glad: Det går veien for Margaret Berger for tida. Nå for hun også skryt av den britiske storavisa The Guardian. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Hypes av britisk storavis

- Det ruller ganske godt for tida, sier Margaret Berger.

(Dagbladet): Margaret Berger (27) stakk av med seieren i den norske MGP-finalen for noen uker siden, og ser nå fram mot den internasjonale finalen i Eurovision i Malmø i midten av mai.

Nå får hun drahjelp av den britiske storavisa The Guardian, som trekker henne fram som noe av det beste Scandinavia har å by på av kvinnelige popartister for tida. Berger blir blant annet sammenlignet med Røyksopp og svenskene i The Knife.

- Livet er veldig fint - Det er helt fantastisk gøy. Guardian er jo en veldig stor og respektert avis, og jeg ser på det som en annerkjennelse å være der. Om det kommer noe konkret ut av det er vanskelig å si, men jeg har i alle fall en veldig fin søndag, sier Berger til Dagbladet.

- Livet er veldig fint for tida. Det ruller ganske godt. Jeg føler jo jeg har fått en ny sjanse, og for meg gjelder det bare å gripe de mulighetene som byr seg, sier Berger.

Sammen med fem andre artister blir hun omtalt i svært rosende ordelag av avisas musikkjournalist Michael Cragg. Han beskriver låten «Feed You My Love», Bergers MGP-låt, som spektakulær, med store synther og mørk tekst.

Øver til finalen Berger mener det at The Guardian hauser opp en norsk MGP-vinner, viser hvilken utvikling sangkonkurransen har hatt de siste årene.

- Det er egentlig ganske sprøtt, men det viser jo hvor MGP er på vei. Bare se på en artist som Loreen, som er helt fantastisk og sikkert ville gjort det bra uavhengig av Grand Prix. Jeg håper den utviklinga fortsetter, sier Berger.

- Hvordan går det med forberedelsene til den internasjonale finalen?

- Det går fint det, men vi har fortsatt en liten jobb å gjøre. Vi må blant gjøre koringa live i finalen, og holder på å øve det inn.

- Hva med kjolen. Blir det den samme som i den norske finalen?

- Det har jeg ikke lov til å si noe om. Det skal bli en overraskelse, sier Berger.