Hypp på å herske over verdens kjipeste by?

Ikke fullt så super helt i «Prototype».

|||«PROTOTYPE» ER det siste i en rekke superheltspill som har kommet ut i det siste.

I likhet med nylig lanserte «InFamous» har du et stort bylandskap som boltreplass, der superkreftene dine brukes til å gjøre de konstante transportetappene fra A til B litt mer underholdende.

Helten heter Alex Mercer og etter en kjapp sniktitt på hvor heftige kreftene hans blir mot slutten av spillet skal du unnslippe et laboratorium der du er blitt holdt fanget.

Du oppdager raskt at det ugjestmilde legebesøket har resultert i noen interessante bieffekter.

MED DET TYPISKE hukommelsestapet på plass jages du konstant av et ressurstungt militære mens du forsøker å nøste opp de løse trådene til hvorfor du kan løpe opp vertikale vegger, hoppe kjempelangt og mest av alt: hvorfor du insisterer på å gå med den fjompete hettegenseren.

Måten dette gjøres på er et av spillets høydepunkter. En av Alex sine superkrefter er nemlig å fordøye sine fiender, for dermed å kunne se hva fienden vet.

Det er med andre ord veldig lite snakking i dette spillet. Alex jakter ned sine ofre og bokstavelig talt fordøyer informasjonen de sitter på.

I TILLEGG TIL minnene, vil du også stjele identiteten til dine ofre. Det legges nemlig opp til en del sniking i dette spillet, og for å komme seg inn steder ubemerket eller unnslippe en uendelig strøm med fiender kan du i et ubevoktet øyeblikk skifte til noe mer behagelig.

1

Selv om du får noen ganske kraftige biologiske våpen etterhvert som du oppgraderer dem, kan du også benytte utstyr, våpen og iblant kjøretøy for å utslette det som står i veien.

VOLDEN I SPILLET er rimelig overdreven, og det gjør seg dermed fortjent til 18-årsgrensen. Ellers virker spillet og fiendene som hentet rett ut av en superheltserie, noe som ikke nødvendigvis er så positivt.

Det virker som om snikingen er lagt inn for å gi spillet litt sårt trengt utfordring og dybde, og jeg er slettes ikke overbevist om at sniking og drøye superkrefter er en bra blanding.

BYEN ER BASERT på New York, men er likevel definitivt den kjedeligste byen jeg har opplevd i spill med åpent landskap siden jeg snorket meg igjennom «True Crime».

Med unntak av noen kasser på takene du kan pælme på jagende helikoptre er det heller ikke mye interaksjon eller muligheter for deilig ødeleggelse å spore.

DERMED STÅR DU DER. En mørk og mystisk superhelt med en fjong hettegenser, som hersker over verdens kjipeste by.

Det er ikke til å komme unna at det finnes mange bedre alternativer enn «Prototype» dersom du klør etter å leke superhelt.

Hypp på å herske over verdens kjipeste by?