DEBATT

Debatt: Ungdomsopprør

Hysj! De voksne prater!

Den ferske utviklingsministeren, Dag Inge Ulstein inviterte i forrige uke til dialogmøte. Her skulle alle få delta i samtalen. Eller, det var i alle fall det vi ungdomsorganisasjonene trodde.

VOKSEN: Vi er bekymret over framtida vår, og fortvilelsen over å ikke bli hørt er stor. Beslutninger tas i lukkede rom uten oss, vi må i stedet lenke oss og klimastreike i forsøk på å berge livsgrunnlaget vårt, skriver innsenderne. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
VOKSEN: Vi er bekymret over framtida vår, og fortvilelsen over å ikke bli hørt er stor. Beslutninger tas i lukkede rom uten oss, vi må i stedet lenke oss og klimastreike i forsøk på å berge livsgrunnlaget vårt, skriver innsenderne. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den rykende ferske utviklingsministeren, Dag Inge Ulstein, inviterte til dialogmøte med en rekke utviklingsaktører forrige uke. Av de inviterte fant man blant annet næringslivsaktører, universiteter, og oss utviklingsorganisasjoner. Her skulle alle få delta i samtalen. Eller, det var i alle fall det vi ungdomsorganisasjonene trodde.

I invitasjonen ble alle invitert til å be om taletid, men gjort oppmerksomme på at ikke alle ville få muligheten. Det er jo rett og rimelig når man inviterer over 100 mennesker til møte. Flere av oss i det lille sjiktet ungdomsorganisasjoner skrev likevel innspill og pakket snippesken, klare til å ramse opp hva akkurat vi mener at Norge må ha gjort innen 2030 om Bærekraftsmålene skal nås.

Ulstein åpnet med å snakke blant annet om hvor viktig det er å inkludere barn og unge for å nå Bærekraftsmålene. Vi smilte og noterte flittig. Endelig skjer det. Vi skal bli hørt!

Så feil kan man ta. For da navnene på aktørene som skulle presentere sine innspill ble annonsert, ble ingen av ungdomsorganisasjonene ropt opp. Vi hadde havna i nok et møte hvor vi var forventa å høre på de voksne prate. Vi var nødt til å få noen av de voksne til å nevne hvor trist det er at vi ikke slippes til. Igjen måtte de voksne snakke på våre vegne fordi vi ikke fikk delta i “dialogen”.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer