Hysj!

I all hemmelighet har Hellbillies-brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen vært i studio for å spille inn egen plate - på engelsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ikke engang de nærmeste vennene har fått vite om planene til The Respatexans, men 28. september kommer CD-en «Almost Famous».

Hellbillies fortsetter å turnere som før, men det kommer ingen ny plate før neste år. Dermed fikk de to gitarbrødrene fra Hallingdal tid til å realisere en gammel drøm.

- Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre en plate på engelsk, og da er jo mye av poenget at det ikke skal låte som Hellbillies, sier vokalist og komponist Aslag. Brødrene var også på utkikk etter en trommeslager og en bassist med et eget uttrykk, og valget falt på Knut Hem og Bjørn Holm. Med R.C. Finnegan, Jeff Wasserman og Martin Hagfors som tekstforfattere og medprodusent Truls Birkeland bak spakene, kunne The Respatexans gå i studio.

- Det er bandnavnet sitt, det, flirer gitarbror Lars Håvard. Han bedyrer at navnet ikke har noen dypere mening, men Truls prøver seg likevel:

- Jeg ser for meg en sliten amerikansk diner (kafé) og et band som aldri kom seg til Nashville.

Countryrock

Det kunne for så vidt vært The Respatexans, men Nashville har aldri vært noe mål. Likevel ligger countryreferansene i bunnen, selv om første singel heter «The Final Country Song». Under prøvelyttingen i Studio 1, der miksingen nå er i full gang, hører vi også sørstatsrockere som Lynyrd Skynyrd og Allmann Brothers Band spøke i bakgrunnen. Gutta tar'n litt ut, og har lagt seg på et røffere og råere lydbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer