Hysj!

I all hemmelighet har Hellbillies-brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen vært i studio for å spille inn egen plate - på engelsk.

Ikke engang de nærmeste vennene har fått vite om planene til The Respatexans, men 28. september kommer CD-en «Almost Famous».

Hellbillies fortsetter å turnere som før, men det kommer ingen ny plate før neste år. Dermed fikk de to gitarbrødrene fra Hallingdal tid til å realisere en gammel drøm.

- Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre en plate på engelsk, og da er jo mye av poenget at det ikke skal låte som Hellbillies, sier vokalist og komponist Aslag.
Brødrene var også på utkikk etter en trommeslager og en bassist med et eget uttrykk, og valget falt på Knut Hem og Bjørn Holm. Med R.C. Finnegan, Jeff Wasserman og Martin Hagfors som tekstforfattere og medprodusent Truls Birkeland bak spakene, kunne The Respatexans gå i studio.

- Det er bandnavnet sitt, det, flirer gitarbror Lars Håvard. Han bedyrer at navnet ikke har noen dypere mening, men Truls prøver seg likevel:

- Jeg ser for meg en sliten amerikansk diner (kafé) og et band som aldri kom seg til Nashville.

Countryrock

Det kunne for så vidt vært The Respatexans, men Nashville har aldri vært noe mål. Likevel ligger countryreferansene i bunnen, selv om første singel heter «The Final Country Song». Under prøvelyttingen i Studio 1, der miksingen nå er i full gang, hører vi også sørstatsrockere som Lynyrd Skynyrd og Allmann Brothers Band spøke i bakgrunnen. Gutta tar'n litt ut, og har lagt seg på et røffere og råere lydbilde.

- Hvis jeg antyder assosiasjoner i retning Robbie Robertson?
- Da vil jeg si at det er flott at du mener det. Både Robertson og The Band er store inspirasjonskilder, sier Aslag.

Upretensiøst

Resultatet vil nok overraske Hellbillies-fansen, men det er neppe noen som vil bli skremt. Dessuten håper de å nå fram til nye lyttere.

- Blir det Respatex-turné nå?
- Vi har ingen planer om det. Dette er først og fremst et upretensiøst plateprosjekt, sier Aslag.

- Hva må til for å lure dere ut på veien?
- Ufattelige summer, parerer Lars Håvard.

- Det er klart det må være en viss etterspørsel i markedet, supplerer Aslag - før han gir oss en prøvelytt på tittellåten «Almost Famous».

Det er vel der de er foreløpig...