Hysterisk i Haugesund

HAUGESUND (Dagbladet): Pierce Brosnan ble overfalt av hysteriske fans i Haugesund i går, men taklet oppstyret med samme selvsikre sjarm som han er kjent for fra James Bond-filmene.

- Livet er mer enn Bond

De to utsendte fra Haugesund politikammer hadde ingen mulighet til å forhindre hundrevis av tidsinstilte små og store hormonbomber fra å eksplodere foran Edda kino i Haugesund klokka 15.30 i går ettermiddag.

Jenter på 14 og mødre på 40 samlet seg i ville rop etter « Pierce, please, Pierce », som Pierce besvarte med « I love you, too » og skrev autografer til de aller, aller fleste frammøtte. Og det var mange.

Første festival

Selvsagt leverte han også det sedvanlige:

- It's great to be here.

Mindre selvsagt er det at han faktisk så ut til å mene det. Haugesund er, believe it or not , den første filmfestivalen Brosnan deltar på. Og allerede under innflygningen til Karmøy, med den vakreste vestlandssol blinkende i bølgene under seg, bestemte han seg for at her ville han trives.

Over en lunsj bestående av krepsehaler, reker, steinbitt og vestlandsbrygget øl, ga verdensstjernen klart uttrykk for at han foretrakk steder som dette - med utsikt til vann, fjell og gras. Nesten som å komme hjem, for en som er fra Irland.

Stort løft

Så i stedet for å strene forbi fans og fotografer med et mutt « excuse me », så smilte han, vinket og nikket til øst og vest. Selv ikke da en lynforelsket Haugesund-dame kastet en rose i øyet på gromgutten, ble han sur.

Festivalsjef Gunnar Johan Løvvik virket langt mer forferdet der han forsøkte å lede sin gjest gjennom kaoset på den røde løperen. Men etterpå smite Løvvik fornøyd over at festivalen endelig fikk det lille touch of Cannes som han så lenge har drømt om.

- Dette var langt verre enn da Roger Moore var her, men veldig moro. Det er et stort løft for festivalen å ha en sånn gjest, sa Løvvik.

Hvalsafari

Og selv om det altså ikke er som James Bond, men som produsent og skuespiller i den premiereklare irske filmen «The Nephew» at Brosnan besøker sildabyen, tok han seg god tid til å snakke med president Lars Johnsrud i «The Norwegian James Bond Fan Club» og klubbmedlem Arild Brøter, som hadde vunnet et møte med helten.

- Kjempestort, sa Johnsrud om stjernetreffet.

Brosnan blir i Haugesund til mandag og vil få smake alt byen kan by på av mat, drikke og opplevelser. Det eneste deres vertinne Bjørg Veland fra BV-Film måtte besvare med et « I'm sorry, Pierce» var Brosnans ønske om dra på hvalsafari.

HEKTISK: Pierce Brosnan tok seg god tid gjennom en hysterisk folkemengde - og signerte villig autografer da han ankom Haugesund i går.