Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hysterisk morsom

Fengende sosialistprogpop-galskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Doktor Kosmos fra Gävle i Sverige unndrar seg egentlig enhver kategorisering med sitt femte album «Reportage!». Det høres ut som om Bob Hund møter Knutsen & Ludvigsen og Stereolab på en Sosialistisk Ungdom-leir cirka 1983 og bestemmer seg for å lage en rockoperavariant av Lukas Moodyssons «Tillsammans». Eller noe sånt.

Fantastiske låttitler som «Jag låg med henne i Tjeckoslovakien» og «Eurovision Socialist Contest 2001» akkompagneres av musikkpolitisk ukorrekte 80-tallsreferanser, elleville progpåfunn, pur popeleganse og et CD-hefte som tilbyr alternative albumtitler som «Döda överklassen, medelklassen och en stor del av underklassen» og «Jag ska aldrig bli som Mikael Wiehe» . Innimellom de hysterisk morsomme innfallene byr Doktor Kosmos på ordentlig, velskrevet og oppfinnsom popmusikk i samme nabolag som Super Furry Animals' fjorårsstorverk «Rings Around The World».

«Reportage!» kan godt være den morsomste popplata vi får høre i år.

Hele Norges coronakart