Hysterisk og overflatisk

Hyperaktiv dusinvare i forslitt konsept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Natta før jeg satte meg til med denne anmeldelsen, drømte jeg at jeg var på en hagefestliknende sak (Aschehoug?), og at Steinar Lem sendte meg et anerkjennende blikk i mengden av litteraturmennesker som virret halvfulle rundt. Som om vi to var de eneste som tok «fremtiden i våre hender». Med all respekt for Lems utrettelige kamp mot kjøpepresset i den moderne tid: Jeg fikk det for meg at drømmen var en slags advarsel mot å bli en litteraturens svar på Steinar Lem, med en forutsigbart hevet pekefinger mot alt som smaker kommersialisme.Jeg skulle derfor ønske jeg hadde klart å overraske meg selv og muligens en og annen leser, med å hylle både «Nynnes dagbok 1 og 2», og bok nummer fire i «Shopoholiker»-serien. Men det klarer jeg altså ikke, utslitt som jeg er etter noen dagers lesning av en type litteratur så hyperaktiv at den bare gir meg dundrende hodepine.

Penger å hente

De danske Nynne-dagbøkene begynte som en ukentlig avisspalte i Politiken. I høst blir de både film og tv-serie (filmen går på norske kinoer nå). For det er mange penger å hente når en surfer på den tilsynelatende evigvarende Bridget Jones-bølgen. Nynnes dagbøker handler om 35 år gamle Nynne, som i den første dagboka er «nesten ærlig, singel og søkende». Hun drikker for mye, bruker for mye penger, tuller til alle forhold, og ser bare søppel på tv. Hun tar tarmskyllinger à la Lady Di, og shopper bare til seg selv når hun skal handle julepresanger. Kort sagt, hun er like hysterisk overflatisk, egosentrisk og pyntesyk som enhver annen postfeministisk moderne kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer