Anmeldelse: Ghost - «Popestar»

Hysterisk overdådig ...og djevelsk fengende

De svenske spøkelsene klatrer videre.

GHOST: Fornekter seg ikke. Foto: Universal
GHOST: Fornekter seg ikke. Foto: Universal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EP: Du får ikke mer moro enn det du lager selv, heter det så fint. Det kan virke som om Ghost er i ferd med å etablere en tradisjon der de bruker EP-formatet til å tømme seg for skakke innfall som ikke er kompatible med en regulær albumutgivelse.

Popestar

Ghost

Plateselskap: Universal

«Resultatet er også denne gangen både humreverdig og til å bli begeistret av. <div> </div><div><br></div>»
Se alle anmeldelser

De gjorde det med Dave Grohl-produserte «If You Have Ghosts», som kom i kjølvannet av «Infestissumam». Nå følger de opp fjorårets blockbuster, «Meliora», med «Popestar».

Foruten den kokofengende ledelåten, «Square Hammer», som setter 70- og 80-tallets AOR-rock ettertrykkelig tilbake på dagsordenen med bandets største refreng siden «Year Zero», er Roky Erickson og ABBA byttet ut med Echo & the Bunnymen, Eurhytmics og landsmennene i Imperiet.

Resultatet er også denne gangen både humreverdig og til å bli begeistret av.

Eurhytmics' «Missionary Man» er i beste fall underholdende fjollete med sin karikerte diksjon og de sporadiske munnspillstikkene.

Da blir det straks noe annet når Echo & the Bunnymens post-punk-anthem, «Nocturnal Me», blir omgjort til et bekmørkt, nærmest Broadway-aktig musikalnummer. Her spares det verken på dramatiske virkemidler eller orkestrering.

Det er blir ikke mindre monumentalt når Imperiets fortelling om verdens skapelse og Babylons fall får engelsk oversettelse i «Bible».

Det er hysterisk overdådig på en så usjenert måte at det er en sann fryd. Sannsynligvis er det også Papas fineste vokaløyeblikk.

Melodifestivalen neste.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer