Hysterisk tilbake

Jane Fonda gjør rasende comeback i middelmådig film.

FILM: Det sies at om man vil vite noe om den gjengse kvinnerollen, behøver man bare studere Jane Fonda. Hun har forandret type hvert tiår, fra Barbarella-pinup til radikal aktivist, til kroppsfiksert karrierekvinne, til ulykkelig gift og skilt. Nå gjør hun comeback som åleslank, eldre hasbeen-TV-stjerne som f... ikke lar seg vippe over sidelinja av demografisk korrekte bimbos.

Jøss, Jane

Det er 15 år siden Jane Fonda var å se i en film sist, og egentlig er det ganske synd at hun har valgt en tomsete komedie som «Svigermonster» når hun velger å tre fram foran kameraet igjen.

Riktignok glitrer Fonda etter beste evne i sin nye rolle, men Robert Luketic («Legally Blonde») er ikke akkurat kjent for sine kresne valg av manus.

«Hanoi-Jane», som hun stadig like foraktfullt kalles i enkelte kretser i USA, er 68 år gammel. Det medvirker nok til at en del av publikum sitter og tenker at jøss, hun har DE beina og DEN livlinja og DET håret. Den andre delen ser bare J-Lo.

Barbara vs. Britney

I «Svigermonster» spiller (vel, nesten) Jennifer Lopez en hundepasser, serveringshjelp, legesekretær og designer som forelsker seg i en ung kirurg (Michael Vartan). Han frir til henne foran øynene på sin sjokkerte mor Viola(Fonda). Viola er nettopp utskrevet fra intensiv psykoterapi. Viola var nemlig en Barbara Walters-aktig tv-personlighet som fikk sammenbrudd på direkten da hun intervjuet en Britney Spears-liknende babe som trodde at den amerikanske abortloven, Roe vs. Wade, var en boksekamp.

Vel, Viola gjør det til sitt prosjekt at mammas perfekte gutt ikke skal gifte seg med en hundepasser. Her spiller Jane Fonda ut sitt komiske talent som vi husker fra «9 to 5» fra 1980. Selve rollen inviterer til overspill på hele skalaen av hysteri, raseri, jåleri og føleri.

Synd bare, at filmen som sådan ikke aspirerer til noe mer enn en vag kopi av «Meet the Parents».