Hyttemusikk og cellojazz

Nye jazzalbum med originale klangpaletter.

BALLROGG:  Klaus Ellerhusen Holm, Ivar Grydeland og Roger Arntzen er i hyttestemning på «Cabin Music», Ballroggs første trioalbum. FOTO: HJEMMESIDE/JØRN STENERSEN
BALLROGG: Klaus Ellerhusen Holm, Ivar Grydeland og Roger Arntzen er i hyttestemning på «Cabin Music», Ballroggs første trioalbum. FOTO: HJEMMESIDE/JØRN STENERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Den amerikanske cellisten Hank Roberts (57) samlet tre venner til innspillingen av «Everything Is Alive», og ikke hvilke som helst venner, heller: Gitaristen Bill Frisell, bassisten Jerome Harris og trommeslageren Keny Wollesen.

Roberts' samarbeid med Frisell og Harris går mange år tilbake i tid, og selv om Wollesen er et noe nyere bekjentskap, viser det kreativt vitale spillet hans at han deler de tre øvriges åpenbare musiseringsglede på tvers av sjangre og stilarter.

ROBERTS er kreditert alle de ti låtene på albumet. Melodiene, fra plystrevennlige stubber til labyrintiske tonerekker, formidles på samme varierte vis i harmoniske og klanglige løsninger i hele spennet mellom det pop-enkle og samtidsmusikk-komplekse.

Cellisten Roberts deler gitaristen Frisells velkjente evne til uanstrengt å bevege seg mellom ulike tonekvaliteter og fraseringsmåter, og begge er i alt sitt klanglige mangfold klart gjenkjennelige, både hver for seg og sammen.

Enkelte øyeblikk på «Everything Is Alive» peker rett mot Frisells 1987-perle «Lookout For Hope», der Roberts spiller en sentral rolle, men først og fremst er «Everything Is Alive» et herlig gløtt inn i en samspillprosess der struktur og spontanitet ivaretas av fire likesinnede med store ører, kommunikasjonsvilje og -evne og håndverket på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer