I 1925 forsvant tre menn i det indre av Amazonas

Ny bok følger oss etter dem inn i jungelen.

LITEN MANN, STOR SKOG: Percy Harrison Fawcett fotografert i urskogen mellom Brasil og Bolivia i 1908. Bilde fra boka.
LITEN MANN, STOR SKOG: Percy Harrison Fawcett fotografert i urskogen mellom Brasil og Bolivia i 1908. Bilde fra boka. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: Året 1925 forsvant tre menn i det indre av Amazonas.

Hvem var de, og hva drev dem inn i denne tropiske trykkokeren, dette grønne helvete med malariamygg, ildmaur og kannibaler?

Offiser og gentleman Den amerikanske journalisten og forfatteren David Grann blir besatt av spørsmålet, og utruster i 2005 sin egen ekspedisjon for å finne svarene, som nå presenteres i en briljant beretning.

«Den tapte byen Z» er en særdeles vellykket blanding av spennende guttebok, opplysende historieskriving og seriøs biografi der navn som Henry Rider Haaggard («Kong Salomos miner») og Arthur Conan Doyle («Sherlock Holmes») svever over vannene anført av oberst Percy Fawcett.

Briten Percy Harrison Fawcett - eventyrer, vitenskapsmann, spiritist, rasist, offiser og gentleman - var den siste store oppdagelsesreisende i tradisjonen etter Livingstone og Stanley. Han var mannen som uten frykt oppsøkte de siste hvite flekker på verdenskartet i kamp mot ville dyr, sykdommer og sult - og indianere med to meter lange piler dyppet i froskegift.

Desperados Urskogen i Amazonas og legenden om en storslått sivilisasjon i kontinentets indre, blir Fawcetts livslange lidenskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer