«The Keepers» på Netflix

I 1969 ble ei nonne funnet brutalt drept. I døden kan hun ha tatt med seg en grusom hemmelighet

Mysteriet om Cathy Cesnik beskrives som Netflix' nye «Making a Murderer».

uoppklart: Det var tydelige tegn på at Cathy Cesnik ble drept, men politiet klarte ikke å finne ut hvem som hadde drept henne. I en ny Netflix-dokumentar graves det i det gamle mysteriet. Video: Netflix Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En novemberdag i 1969 kalte kapellan Joseph Maskell ved Keough High School i Baltimore en student inn på kontoret og foreslo at de skulle ta en kjøretur.

Da skoleklokka ringte ved dagens slutt, klatret 16 år gamle Jean Hargadon Wehner inn i passasjersetet til Maskells Buick Roadmaster. At Maskell kjørte studenter hjem var ikke uvanlig, men denne gangen kjørte han ikke Wehner hjem.

Han kjørte forbi det katolske sykehuset, industribyggene og videre mot utkanten av byen. Han stopper ved en søppelfylling og tar med seg den blonde, fregnete tenåringen mot en mørkegrønn søppeldunk.

Kroppen på bakken

Det er på veien dit at Wehner ser en kropp som ligger på bakken, noe hun har forklart i et intervju med Huffington Post.

Hun skjønner med en gang hvem det er.

Uka før hadde søster Cathy Cesnik, en populær nonne som underviste i engelsk og drama ved den katolske ungdomsskolen, forsvunnet mens hun gjorde innkjøp. Studenter, foreldre og lokale medier var svært opptatt av forsvinningen og folk fra hele Baltimore hjalp politiet med å lete i parker og skogsområder for å finne henne, skriver Huffington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer