I 2010 flyttet Dag Erik Pedersen og kjæresten fra hverandre - nå besøker familien ham på «Mesternes Mester»-innspilling hvert år

- Familien gir meg ro og energi.

FAMILIEN SAMLET:  «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen setter svært stor pris på at kjæresten Ania Veliz og døtrene Sunniva og Selma besøker ham under opptaksperioden på Sicilia. Og mens han leder konkurransen, koser de seg med soling og bading. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FAMILIEN SAMLET: «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen setter svært stor pris på at kjæresten Ania Veliz og døtrene Sunniva og Selma besøker ham under opptaksperioden på Sicilia. Og mens han leder konkurransen, koser de seg med soling og bading. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TORRE SALSA, MONTALLEGRO (Dagbladet): Med en glorød himmel som smelter ned i Middelhavet som kulisse, står Dag Erik Pedersen (55) i blå dress på en flere kilomterlang strand. Huden er solbrun og ved siden av ham står døtrene Sunniva (19) og Selma (14), og kjæresten Ania Veliz (45).

Den sjette sesongen av «Mesternes mester», som skal sendes på NRK over nyttår, er akkurat ferdiginnspilt på øya Sicilia, Italia. Og den populære programlederen er tydelig fornøyd og sliten.

- Det føles veldig flott å være ferdig med årets sesong og en lang reise her på Sicilia. Og det er utrolig gøy for meg at jentene kommer ned, slik de har gjort noen ganger før, sier Pedersen til Dagbladet.

Det er fjerde gang kjæresten og barna tar turen til «Mesternes Mester»-innspilling. Programlederen er klar på at det betyr mye for ham å ha familien på settet. 

- Da de kommer vet jeg at finalen nærmer seg. Det gir meg ro og energi at de er her. Da har jeg ofte vært på reise i fire-fem uker, og vet at hjemreisa nærmer seg. Familiebesøket er akkurat det jeg trenger i innspurten. Da de kommer vet jeg at jeg må gi alt fordi målstreken snart er her, sier Pedersen.

- Jentetur Jentene er tydelig stolte av faren, og etter flere besøk på settet er de blitt godt kjent med crewet også. Med lange opptaksdager blir det ikke så mye tid sammen med pappa.

- Det er veldig gøy å være med pappa på jobb. Han er så flink! Når han er på jobb, er han han veldig fokusert, men han tøyser med oss bak kamera likevel, sier Selma.

Sunniva forteller at de er vant til at pappa er opptatt med innspilling da de besøker ham. Men det er liten tvil om at trekløveret koser seg i de vakre omgivelsene og utnytter tida. På jenteferien er det blitt tid til sol, strand, shopping, is og god mat.

- Vi har kost oss uten pappa også, sier Sunniva.

- Ja, veldig! Det er jo jentetur! Vi er jo tre jenter og en gutt. Det går fint å kose oss uten ham også, sier Selma.

«Mesternes mester»

• Tv-program som sendes på NRK. Basert på det belgiske programmet «Eeuwige roem».

• Tidligere toppidrettsutøvere kjemper mot hverandre i ulike øvelser.

• Dag Erik Pedersen (55) er programleder.

• Programmet vant Gullruten i kategorien Beste reality i 2014.

• Sjette sesong er spilt inn på Sicilia, Italia, i sommer, og sendes over nyttår.

• Årets deltakere er Marit Mikkelsplass (49), Pål Gunnar Mikkelsplass (52), Tora Berger (33), Lars Bystøl (33), Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (48), Aleksander Hetland (31), Frode Andresen (41), Monica Valen (43), Mette Solli (39), Kari Schibevaag (35) og Harald Martin Brattbakk (43).

I 2010 ble det kjent at Ania og Dag Erik hadde flyttet fra hverandre, men at de fortsatt var kjærester. Familien bor nå sammen igjen i Helgeroa, der også Pedersens barn fra et tidligere forhold bor.

Paret har vært sammen i 24 år, og programlederen har tidligere rost Ania for sin tålmodighet.

Ania forteller at opptaksperiodene til Dag Erik er lange, og at det derfor er viktig å reise ned for å samle familien.

- Det er lenge. Og det er jo litt av grunnen til at vi kommer ned, for å brekke opp den tida han er borte. Men vi har planlagt dette, vet på forhånd at han blir borte en stund og at vi har noe å glede oss til. Derfor går det egentlig veldig greit, sier Ania.

I pappas fotspor I fjor var yngstedattera Selma med som assistent på «Mesternes mester», og Pedersen forteller at begge døtrene er veldig interessert i tv og kunne tenke seg en jobb innen bransjen etter hvert. De har vært med i studio siden de var barn.

- Det er veldig verdifullt for dem å kunne se hvordan en så stor produksjon fungerer. Og «Mesternes mester» er en kjempeproduksjon med 60 personer. Det er et enormt apparat, og jeg tror de syns er veldig spennende å være her, sier Pedersen.

Sunniva og Selma er litt usikker på om de vil gå i pappas programleder-fotspor, selv om også det «går fint». Uansett plukker de opp tips fra den rutinerte NRK-profilen.

- Vi får oppleve masse og får se hvordan det fungerer i sin helhet. Vi ser blant annet hvordan pappa skriver og øver på manus, og hvordan ting blir klippet, sier Sunniva.

Dag Erik Pedersen

• Født 6. juni 1959 i Skien.

• Tidligere proffsyklist (1982-1991) og popartist.

• Startet i NRK på 90-tallet. Har jobbet med både kanalens sport- og OL-sendinger.

• Programleder for «Mesternes Mester» for sjette gang.

• Kjæreste med Ania Veliz. Har barna Selma og Sunniva med henne, og Andrea (30) og Simen (27) fra et tidligere forhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer