Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Bolsjoj-balletten

I 2013 sørget han for at syre ble kastet i ansiktet på sjefen - nå er han ute av fengsel og tilbake ved balletten

Pavel Dimitritsjenko får lov til å være med på morgentreningene.

HAR SONET: Pavel Dimitritsjenko er ute tidlig på grunn av god oppførsel i fengselet. Her under rettssaken i 2013. Foto: NTB Scanpix 
HAR SONET: Pavel Dimitritsjenko er ute tidlig på grunn av god oppførsel i fengselet. Her under rettssaken i 2013. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Stjernedanseren Pavel Dimitritsjenko er tilbake i trening ved Bolsjoj-balletten i Moskva etter å ha sonet straffen for syreangrepet mot ballettens kunstneriske leder.

Dimitritsjenko slapp ut fra fengsel i sommer grunnet god oppførsel. Han hadde da sonet halvparten av fengselsstraffen på fem år. Nå er danseren tilbake ved det berømte balletthuset og drømmer om å gjøre comeback på scenen.

- Jeg har ett mål: enten returnerer jeg til Bolsjoj eller så avslutter jeg min karriere. Jeg har allerede krysset den terskelen. Jeg har trent her i tre måneder. Man kan si jeg har returnert til Bolsjoj, sier han.

POSERER: Pavel Dimitrisjenko lot seg avbilde foran Bolsjoj-teatret i går. Foto: NTB Scanpix
POSERER: Pavel Dimitrisjenko lot seg avbilde foran Bolsjoj-teatret i går. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dimitritsjenko ble dømt for å ha fått en annen mann til å kaste syre i ansiktet på Sergej Filin, som var kunstnerisk leder av balletten. Bakgrunnen skal ha vært en arbeidskonflikt. Filin fikk alvorlige etseskader og ble nesten helt blind etter angrepet, som skjedde i januar i 2013.

Dimitritsjenko, tilsto å ha stått bak angrepet, som hevn for at kjæresten Angelina Vorontsova ikke fikk en hovedrolle.

I sommer møtte danseren tilfeldig ballettens nye kunstneriske leder, Makhar Vaziev, som sa han ikke så noen problemer med å la Dimitritsjenko trene på huset.

Bolsjoj-balletten bekrefter at den straffedømte danseren har fått lov til å ta del i morgentreningene.

- Dette betyr overhodet ikke at Pavel Dimitritsjenko igjen vil slutte seg til ballettruppen vår, sier talskvinne Katerina Novikova.

Samme år endte en russisk fiolinist bokstavelig talt i graven, da han falt ned i orkestergraven på det ærverdige Bolsjoj-teatret og omkom.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling