Bolsjoj-balletten

I 2013 sørget han for at syre ble kastet i ansiktet på sjefen - nå er han ute av fengsel og tilbake ved balletten

Pavel Dimitritsjenko får lov til å være med på morgentreningene.

HAR SONET: Pavel Dimitritsjenko er ute tidlig på grunn av god oppførsel i fengselet. Her under rettssaken i 2013. Foto: NTB Scanpix 
HAR SONET: Pavel Dimitritsjenko er ute tidlig på grunn av god oppførsel i fengselet. Her under rettssaken i 2013. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stjernedanseren Pavel Dimitritsjenko er tilbake i trening ved Bolsjoj-balletten i Moskva etter å ha sonet straffen for syreangrepet mot ballettens kunstneriske leder.

Dimitritsjenko slapp ut fra fengsel i sommer grunnet god oppførsel. Han hadde da sonet halvparten av fengselsstraffen på fem år. Nå er danseren tilbake ved det berømte balletthuset og drømmer om å gjøre comeback på scenen.

- Jeg har ett mål: enten returnerer jeg til Bolsjoj eller så avslutter jeg min karriere. Jeg har allerede krysset den terskelen. Jeg har trent her i tre måneder. Man kan si jeg har returnert til Bolsjoj, sier han.

Dimitritsjenko ble dømt for å ha fått en annen mann til å kaste syre i ansiktet på Sergej Filin, som var kunstnerisk leder av balletten. Bakgrunnen skal ha vært en arbeidskonflikt. Filin fikk alvorlige etseskader og ble nesten helt blind etter angrepet, som skjedde i januar i 2013.

Dimitritsjenko, tilsto å ha stått bak angrepet, som hevn for at kjæresten Angelina Vorontsova ikke fikk en hovedrolle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer