SJEFEN: Mediemogul Rupert Murdoch står overfor nok en skandale i sine egne rekker. Foto: NTB Scanpix
SJEFEN: Mediemogul Rupert Murdoch står overfor nok en skandale i sine egne rekker. Foto: NTB ScanpixVis mer

I april sparket Fox giganten Bill O'Reilly. Nå får enda en kanaltopp fyken av samme grunn

Programsjef i Fox Sports, Jamie Horowitz (40), er ferdig i kanalen.

(Dagbladet): Programsjef for den amerikanske sportskanalen Fox Sports, Jamie Horowitz, har fått sparken etter beskyldninger om seksuell trakassering, skriver Los Angeles Times.

FIKK SPARKEN: Jamie Horowitz. Foto: Fox Sports
FIKK SPARKEN: Jamie Horowitz. Foto: Fox Sports Vis mer

Det var forrige fredag Horowitz ble innkalt til et møte med kanalens HR-avdeling. Selskapet hadde da etterforsket beskyldningene om seksuell trakassering i en uke.

Anklagene skal ha kommet fra flere kvinner, ifølge Los Angeles Times.

- Absolutte verdier

Kvinnene det gjelder er anonyme, og skal være alt fra profilerte programledere til tv-produsenter. Enden på visa var at sportssjefen fikk fyken med umiddelbar virkning.

- Alle i Fox Sports, uansett hvilken rolle vi har i organisasjonen, burde oppføre seg respektabelt og profesjonelt til enhver tid. Disse verdiene er absolutte, skrev Fox Sportsdirektør Eric Shanks i en e-post til de ansatte.

Ifølge The New York Times har ikke Fox Sports forklart detaljert om hvorfor Horowitz har fått sparken, hva undersøkelsene har avdekket, eller hva han skal ha gjort.

Nekter for anklagene

Horowitz var en kontroversiell figur i kanalen, mye på grunn av sin radikale omstrukturering av programtilbudet. Dette skal ha vært en kilde til konflikt innad i selskapet, skriver avisa.

Horowitz' advokat kaller beskyldningene og avgjørelsen for «forkastelig», og på vegne av sin klient nekter hun for anklagene.

Nyheten om Horowitz sin avgang kommer som en bombe etter at det i april ble kjent at Fox' superstjerne Bill O’Reilly hadde betalt over 110 millioner kroner til fem kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering.

Den profilerte kommentatoren skal ha betalt kvinnene i bytte mot deres taushet og for at de ikke tar sakene mot ham til retten. 19. april informerte Fox om at O'Reilly var ferdig i mediekonsernet.