OSLO SKAL VÆRE TRYGT: Frp-politikeren Aina Stenersen vil at Oslo skal være et trygt sted å være for alle homofile. Også innvandrerne. <br>Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OSLO SKAL VÆRE TRYGT: Frp-politikeren Aina Stenersen vil at Oslo skal være et trygt sted å være for alle homofile. Også innvandrerne.
Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Pride:

I år går jeg i Pride-paraden for en innvandrer

Mens tyrkisk politi gikk til aksjon mot Pride-paraden i Istanbul for å hindre den i å gå av stabelen, blir enkelte innvandrere, som er åpent homofile i Oslo, nektet å ta taxi.

Meninger

Fri, tidligere Landsforeningen for lesbiske og homofile, er klar med årets kampanje «Hver grunn til å la være er en grunn til å delta», som skal mobilisere til deltakelse i årets Pride-parader. Norge er nylig blitt kåret til verdens beste land å være lesbisk, homo, bifil eller trans i, (helt presist, nest beste) men dette gjelder ikke for alle.

Selv om vi er i år 2017, så det fortsatt er steder og miljøer hvor folk ikke kan leve åpent og trygt. Som politiker i Oslo, vil jeg ikke at Oslo skal være et av de stedene. Jeg ønsker at man skal kunne være åpen, uansett hvilken legning man har, og hvor man kommer fra. Og jeg registerer at vi veldig gjerne skulle hatt større åpenhet i Oslo, om utfordringer knyttet til religion- særlig radikal islam.

Dagbladet har tidligere skrevet om at på Grønland i Oslo, mener enkelte islamske menn at homofile ikke bør holde hender, og ikke alle er klar over at homofili er lov i Norge en gang. Og enkelte forteller at noen drosjeholdeplassene i Oslo blir brukt som «speiderplasser», for å rapportere «usømmelig» atferd. Det er ikke akseptabelt.

Og jeg har tatt for meg noen av de ekte historien i kampanjen til Fri:

«Det er vanskelig å være åpen fordi familien min tror ikke min legning eksisterer. De mener det er en vestlig ting og at det er en synd. For meg som muslim, kan jeg aldri være åpen om at jeg liker kvinner»

«Jeg skulle ønske Allah kom til meg for å fortelle at jeg kan få lov til å føle det jeg føler. Jeg vet ikke hvor livet leder, bare at ensomheten er et faktum»

«Jeg kommer fra en muslimsk bakgrunn og er redd at familien min kommer til å ikke snakke med meg hvis jeg noen gang kommer ut som bifil».

Også på bakgrunn av disse realitetsbeskrivelsene, skal jeg i år gå for en homofil innvandrer i Oslo Pride paraden. Og jeg inviterer gjerne alle som ønsker det til å komme å gå med oss.

Toleransen for LHBT er høyere enn noensinne, og Pride er blitt en kjempefestival, og jeg håper på rekordoppslutning i år. Samtidig som jeg håper at vi kan løfte noen av utfordringene knyttet til religion, herunder islam og f. eks. Den norske kirke og fri seksualitet. Oslo er byen for alle!

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.