DELTE MENINGER: Dette bildet, som ble lagt ut av kunstneren Banksy i helga, skaper delte meninger i sosiale medier. Faksimile: Facebook / Banksy
DELTE MENINGER: Dette bildet, som ble lagt ut av kunstneren Banksy i helga, skaper delte meninger i sosiale medier. Faksimile: Facebook / BanksyVis mer

I Banksys flagg er ikke EU verdt en eneste stjerne

Kunsteren skaper kontrovers.

(Dagbladet): Den britiske graffitikunstneren Banksy, som opererer under pseudonym, har gjennom en rekke kunstverk verden over gjort seg svært bemerket. 

Han er blant annet kjent for sitt samfunnskritiske budskap, noe han nok en gang vektlegger i sitt seneste kunstverk. 

På sin egen Facebook-profil har Banksy nå lagt ut et bilde av det som skal forestille EU-flagget, som består av tolv gylne stjerner i sirkel på en blå bakgrunn.

90 000 liker I stedet for tolv stjerner er disse imidlertid byttet ut med tolv lik av innvandrere som flyter i Middelhavet. 

ORIGINALEN: Banksy har altså tatt utgangspunkt i EU-flagget for å sette et standpunkt i sitt seneste kunstverk. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto
ORIGINALEN: Banksy har altså tatt utgangspunkt i EU-flagget for å sette et standpunkt i sitt seneste kunstverk. Foto: Jens Sølvberg / Samfoto Vis mer

Bildet har så langt fått nærmere 90 000 likes, og i kommentarfeltet er det flere som påpeker at kunstverket viser realiteten av hva som foregår i Europa akkurat nå.

Hittil i år har minst 2.373 mennesker omkommet i forsøket på å komme seg til Europa, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Også tidligere denne måneden skapte Banksy overskrifter, da han åpnet et slags dystopisk fornøyelsespark ved navn «Dismaland». Kunstneren forklarte selv at parken er som en «familiepark som ikke passer for små barn».

Vakte oppsikt I april i fjor, da han laget verket «Mobile Lovers», gikk det bare noen timer før det var revet ned.

Han vakte også stor oppsikt da kunstverket «Sirens of the lambs» ble framvist i New York i 2013. 

Selv forklare kunstneren at verket var en slags kommentar til grusomheter begått av næringsmiddelindustrien» eller «et vagt og pretensiøst forsøk på å mene noe om tapet av barndommens uskyld».

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram