I Birger Baugs krim er skurkene idealister

Velskrevet, elegant og spennende om miljøterrorisme.

ELEGANT KRIM: Birger Baug har skrevet en elegant krim, der skurkene er idealister. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
ELEGANT KRIM: Birger Baug har skrevet en elegant krim, der skurkene er idealister. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: En kvinne blir funnet bestialsk myrdet på et prøverom i en snobbete designerbutikk i Oslo. Samme dag sprenges en like snobbete designerbutikk i Bergen.

Gruoppvekkende tortur Samtidig våkner rikmannsdatteren Sofi Bornebosch vettskremt på et spahotell der hun har lagt seg inn for å samle krefter til en ny giv i sitt overfladiske shopping- og festeliv. Hun kan ikke se, og utsettes for de mest gruoppvekkende torturmetoder. Den vakre og nokså røffe etterforskeren Kristine Holm settes på saken.   

Dette er den tredje kriminalromanen til mannen med det fantastiske krimforfatternavnet Birger Baug. Han har fått god mottagelse for de to foregående bøkene med etterforskerparet Kristine Holm og den uortodokse Halvor Heming.

Uortodoks fordi han er en staut familiefar og ikke en ulykkelig drukkenbolt — som de fleste krimhelter jo er.

Elegant krim I denne tredje boka har han tatt permisjon og reist med familien til øya Vega. Han blir motvillig kalt inn som leder for etterforskningen, som etter hvert viser seg å ha uante dimensjoner. Her settes også hans staute moral på prøve.      «Død sjel» er elegant krim. Baug er flink til å parallellføre fortellinger, uten at han dermed sier alt med en gang. Her er også lagt inn mistenkeligheter og hint, som gjør at vi ikke vet hvem som er skyldige — mistanker som også rammer politiet selv. Her er balanserte doser av action, etterforskning — og politiets privatliv (med sistnevnte burde Baug forresten passe seg til neste bok så ikke det tar overhånd).  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.