Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

I blodet

Røff og usminket thriller fra amerikansk arbeiderklasse.

BOK: En traumatisk barndomsopplevelse preger tre voksne menn i denne røffe og usminkete thrilleren, som var Dennis Lehanes gjennombrudd i USA.

Handlingen foregår i East Buckingham i Boston, et arbeiderstrøk som er delt i Flats og det litt finere Point. 11-åringene Jimmy, Sean og Dave tøffer seg på gata en sommerdag i 1975, da en bil med to menn stanser og ber Dave sette seg inn. Fire dager etter er Dave tilbake, han har rømt fra mennene, som var sexforbrytere. Alle vet hva Dave må ha gått gjennom, men ingen snakker om det. Og i stedet for å få kriseterapi, blir han utstøtt.

25 år etter er Point et jappestrøk, en byfornyelse som også er i ferd med å spre seg til Flats. Sean er nå politietterforsker, Jimmy en mer eller mindre kurert kriminell og Dave en eksbaseballspiller som strever med ekteskapet. De har ingen kontakt, men får det til gagns i løpet av «I blodet». For Jimmys 19 år gamle datter, populære og utadvendte Katie, blir funnet drept. Samme natt kommer Dave hjem til kona Celeste full av blod. Og én pluss én er jo to?

Celeste holder tett om Daves blodige hjemkomst, selv når Katie er funnet. Men Sean skjønner at hun holder noe skjult, og Jimmy starter sin egen etterforskning sammen med en bande psykopatiske svogere.

«I blodet» er en barsk spenningsroman om oppklaringen av et brutalt og uforståelig mord. Men fortellingen fungerer også som et portrett av et nabolag i ferd med å gi tapt for modernisering og trendy innflyttere. Og selv om «I blodet» lider litt av amerikansk elefantsyke med sine 431 sider, holder historien vann og får ekstra oppdrift av Lehanes levende språk.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media